22 Eylül 2012 Cumartesi

Kabak Izgara


Yoğurtlu Kabak Izgara Tarifi



Malzemeler:
2 Adet Kabak
Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Kabaklar Alaca soyulur ve dilimlenir.Izgarada Yada Izgara yapabileceğiniz bir tava ıstıtılır ve kabaklar tavaya dizilir.Bir fırça yardımıyla 1 yemek kaşığı saf zeytinyağı kabakların hepsinin üzerine lezzet versin diye sürülür.Tersi çevirilir ve diğer ızgara olmuş kabakların ters tarafınada fırçayla sürülür.
Izgara olan kabakların üzerine çırpılmış yoğurt dökülür.Pulbiber karabiber arzuya göre eklenerek servis edilir. Afiyet Olsun..

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Kabak sulu bir sebze olduğu için ızgarası da lezzetli oluyor.Ellerinize sağlık,hafif ve sağlıklı :)