16 Eylül 2012 Pazar

Yufkalı Pazılı Sarma Börek



MALZEMELER:
5 adet Taze Yufka ve 1 su bardağı galeta unu
3 Demet Pazı
4 Adet Soğan 
Tuz,Karabiber,pulbiber ve 1 Çay bardağı Zeytinyağı
Üzeri için :
1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:
Pazıların sap kısımlarını ayıklanır ve yapraklarını yıkadıktan  sonra cok kısa bir süre haşlar ve süzeriz…Zeytinyağı ile 3 Soğanları küçük küçük doğrar,Çok az tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber ekleriz.Soğanlar kavrulduktan sonra 1 su bardağı galeta unumuzu ekleriz .Yufkaları sigara böreği yaparmış gibi 8 tane üçgen şekilde keseriz ,2 yufkamızın arasına ve üstteki yufkanın üstüne su ile zeytinyağı karışımından süreriz, pazılarımız bu en üst yufkanın üstüne ,onuda üçgen şeklinde yerleştiririz, geniş kısma kavurduğumuz soğan harcımızı koyarız ,kenar kısımlardan biraz toplayarak sigara böreği yapar gibi sararız,tüm yufkaları bu şekilde hazırlarız , fırın tepsisine yerleştiririz .Yumurtanın sarısını böreklerin üzerine süreriz.
Fırınımızı 200 dereceye ayarlarız böreklerimizi  altı üstü kızarıncaya kadar  pişiririz .
Afiyet Olsun

4 yorum:

çay kazanı dedi ki...

Öncelikle emeğiniz için teşekkür ederim. Benim gibi bekar bir erkek için oldukça faydalı bir site. Takipçinizim. Saygılar..

ilhan dedi ki...

Harika görünüyorlar. Bu saatte gene hata ettim yemek bloğu gezmekle. Karnım zil çalarken.:)) Elinize sağlık.

Deniz dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Pazılı hiç denemedim ama harika olduğundan eminim böreğin içinde. Ellerinize sağlık.

Börek Tarifleri dedi ki...

başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler