24 Eylül 2012 Pazartesi

Mercimekli Unlu Kıyır Börek



Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı mercimek
  • 3 adet soğan
  • Tuz, Karabiber, Pulbiber
  • Çörek Otu
Arzuya Göre Üzeri İçin : 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
  1. Mercimeği haşlayıp siyah posalı suyunu dökün.
  2. Bir tavaya sıvıyağ, minikdoğranmış soğanları ekleyip kavurun. Haşlanmış mercimeği ilave edip baharatları da ekleyin. ( Ben bu tarifi mercimek yemeği yaptığım zamanlarda yapıyorum.Fazla suyunu süzerek aynı harcı elde etmiş oluyorum )
  3. Bir tane yufkayı tezgaha açıp üzerine fırçayla sıvıyağı sürün.Üzerine 1 yemek kaşığı unu serpin. ( bu işlemi unun hepsini yaga karıştırararkta yapabilirsiniz. )
  4. Yufkanın Yarısını diğer yarının üzerine katlayın. Yani yarım daire şekli verin.Tekrar fırçayla yufaknın üzerine yağ sürün ve un serpin.Yarım ay şeklindeki iki kat yufkayı üçe bölün.
  5. Geniş kısımlarına mercimekli harçtan koyup yufkayı yanlarından içeri doğru katlayın ve sigara böreği gibi sarıp tepsiye dizin.
  6. Üzerine yağlı unlu karışımdan sürüp ,çörek otu serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.1 yumurta sarısı yağlı unlu karışıma ekleyebilirsiniz.
  7. Afiyet Olsun..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık mehtapcım. özledik nerelerdesin. dön sahalara

Asiye VURAN dedi ki...

hoş bir görüntü dadıda öyledir tokum ama canım çekti valla sevgiler