21 Kasım 2009 Cumartesi

BalKabaklı Börek

5-6 adet yufka yada kendinizin açtığı börek hamuru yufkası
1 Bal Kabağı
Şeker

Öncelikle Bal Kabağını kabuklarını soyup robotla rende haline getiriyoruz.Kabakları Tavada çok az yağla kavuruyoruz.Böreklik yufkalarımızı açıp içine serpiştiriyoruz.ve üzerine şeker serpiştiriyoruz.Şekerin üzerine cevizde serpiştirince güzel lezzetli oluyor.bu şekilde sarıp tepsiye diziyoruz.daha sonra yuva yuva kesip fırına veriyoruz.Afiyet olsun..
Bu tarifi Rize'den yollayan Sibel Hanım'a Teşekkürler



1 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Tadını merak ettim. Hiç yemedim. Küçük kızım kabak delisi.Eminim onun çok hoşuna gider.
Sevgiyle kal.