5 Aralık 2010 Pazar

Dikkat Bu Post'ta CKLT Var.. ! No:1



Merhabalar Sevgili Okuyucularım;

Güzel bir hafta dileyerek sizlere harika ve bol tatlı bir post ile karşınızdayım..

Şimdi Size Bol Çikolatalı bir etkinlik organizasyonundan bahsetmek istiyorum..

Yaz aylarından beri konuştuğumuz,planlandığımız organizasyonumuz Cklt yetkilileri ile görüşmeler sonunda,Bayramlar,tatiller ve yoğunluk derken 1 Aralık 2010 tarihinde bu organizasyon için en uygun tarih olduğuna karar verdik..

İlk etapda 10 Kişilik bir Blogger Grubu ile etkinliklerimize başlamak istedik..

Etkinliğimizin içerisinde Workshop ve Fabrika Gezisi olduğu için Etkinlik Yer Mekan Olarak Güral Wellness Park Sapanca Otel'de olmasına karar verdik..

Cklt Yetkilileri Bizim Oraya gitmemizdeki her türlü inceliği düşünmüş İstediğimiz güzergahlardan bizi alıp Otele Rahat bir şekilde varmamızı sağlamıştı..
Önce Sevgili Cklt Üretim Müdürü Seçil Hanım ve Yönetici Asistanı Yasemim Hanım Bizi Karşıladılar..

Kendileri o kadar güleryüzlü ve şekerdilerki nerdeyse yakın arkadaş samimiyetinde olduk hepimiz.. Yanlarında o kadar mutlu ve rahattık..

Geldiğimizde ilk önce toplantı odasında Önce Ufak Bir Kokteyl ve Kahve molası ile yol yorgunluğumuzu attık.Cklt Markasını tanıdık.Seçil Hanım'ın anlatımıyla Firma sunumunu dinledik..

Bunları sizlerle ilerleyen yazılarda paylaşacağım..

Bilmediklerimizi öğrendik,merak ettiklerimizi sorduk..

Ardından Öğle Yemeğine Geçtik..Güzel bir yemek ziyafetinden sonra ve beklenen an geldi...

Cklt Workshop..

Akan Sıcak Çikolataların arasında otel mutfağında Cklt ile yapılan lezzetleri görünce hepimiz yutkunuyorduk..Kendimizi Charlie'nin çikolata fabrikasında gibi hissettik..

Seçil Hanım eşliğinde Başladık enfes çikolatalar yapmaya.. Çikolata yapımını Ve Bazı püf noktalarını öğrenmeye..

İnanırmısınız katılımcı tüm arkadaşlarım bu çikolataların ne kadar lezzetli olduğunu ve hayatımıza giren en güzel çikolatalardan olduğunu konuştuk..

Yok böyle lezzet.. Yedikçe yiyesiniz geliyor..

Zaten Yasemin hanımın sürekli siparişlerle uğraşması toplantı sırasında hem çalışıp hem toplantımıza katılmasından ne kadar yoğun talep olduğu ve beğenildiği anlaşılıyordu.. Sürekli siparişlere yetişmeye çalışıyordu.

Workshop'umuzda Muzlu Çilekli Trufflar,Roches (Roş),Tepsi Çikolata,Beyoğlu Çikolatası gibi birbirinden nefis çikolatalar yaptık..

Yaptıklarımızı ise evlerimize getirdik..

En son olarak Cklt Fabrika Satış Mağazasına ve Fabrikasına Uğrayıp ufak bir gezi yaptık.Oradada Bizi cikolatasepeti.com Site Yöneticisi Gökhan Bey Karşıladı..

Hepimiz Satış Mağazasındaki değişik tasarlanmış ürünlere,bebek şeker ve çikolatalarına,nikah çikolatalarına,özel günlere hazırlanmış çikolata tasarımlarına,kütahya porselen istanbul serisine ve tüm mağazaya kısacası hayran olduk :)

Ama Üzülmeyin bu ürünlere Cklt'ın kendi sitesi Cikolatasepeti.com üzerinden sahip olabilirsiniz.


Cklt Yetkililerinin ince düşünülmüş ve bizi özel kılan isim ve bloglarımıza özel yapmış oldukları özel çikolata paketleri bulunan bol çikolatalı Hediyelerimizi teslim aldık..

İstemeyerekde olsa Çikolatanın ve Sapancanın güzelliğinden Ayrılarak İstanbul'un Yolunu Tuttuk..

Tabii giderken herkesin aklı Çikolatalarda,Sapanca Güral Otelin Harika Mimarisinde ve Güzel bir günün bitmiş olmasında kaldı..

Ev Halkına gelince..Büyük bir mutlulukla küçük kızım çikolatalarını kaptı,Eşim iş arkadaşlarıyla paylaşmak üzere ürünlerini seçti zulasına kapattı :)
Not:(Hepsi çok beğenilmiş hatta devamı istenmiş :) )
Babacıma ise bir beyoğlu çikolatası verip tadına baktırdım.(Babam pek çikolatayı sevmez)
Babacım ise Tamam bu çikolata artık benim deyip arabasına attı :)

İşte Cklt Mucizesi :) Şunu söylemeliyim ki tüm çikolataları olduğu gibi Beyoğlu Çikolatasıda mükemmel..Özellikle denemenizi ve sipariş etmenizi önereceğim ürünlerden biri..

Evet daha fazla uzatmayarak postuma son veriyorum..Eee devamı gelecek diyerekten tabii :)

Sizi şimdi Cklt Hakkında Öğrenmeniz gerekenlerden ve etkinlik fotograflarıyla başbaşa bırakıyorum..



Bizlere özel hazırlanmış Paketler ve Yaptığımız Çikolatalar

Etkinliğimizden Kareler


CKLT çikolata istanbulda NAFİ GÜRAL VE ÖZGÜR GÜR ORTAKLIĞI İLE 2006yılında kuruldu.Kurucular ve fabrika çok genç.Amaçları en iyiyi üretmek fakat,maddeleri çikolata olması bu sektörde çok zorlanacakları herkes tarafından söyleniyordu.Öyleyse işi 40 yıldır iyi bilen bir ortakla neden olmasındı,Bu ortak elbetdeki MİLD SWİTZERLAND'ı.Bu doğrultuda başlayan zorlu başlangıç bugün üretiyoruz bu piyasada biz de varız noktasında..

Cklt markasının en önemli özelliği sadece çikolata satan yerlerde olması..Bu muhteşem çikolataları İstanbulda real ve macro center büyük marketlerde bulabileceğiniz gibi Cevahir Avm,Viaport,Dudullu,İzmir mağaza,Meydan Cafe sapanca,Eskişehir Kızılcıklı mağaza,Mersin mağaza,Eskişehir Haller mağaza,Eskişehir Köprübaşı mağaza,Sapanca Fabrika Satış mağazadan yada www.cikolatesepeticom'danda üye olarak temin edebilirsiniz.
.

CKLT Çikolata Fabrikası, dünyanın en büyük çikolata üreticilerinde görev yapmış uzmanların İsviçre’de oluşturduğu Mild-Switzerland ile imzalamış olduğu özel bir lisansa sahip.Tüm ürünler, gıda şartlarına uygun olarak gerçek kakao yağı, kakao kütlesi ve kaliteli şeker kullanılarak üretiliyor.

Cikolatasepeti.com ise, Türkiye'de Çikolata ve Çikolatalı ürünler ile ilgili olan her ürünün satın alma anlayışını bir adım ileriye götürmek, bunu da en ekonomik ve en kolay aynı zamanda da en geniş ürün yelpazesi ile yapmak amacıyla kurulmuştur. Türkiye'nin dört bir yanına hizmet verebilen ülkenin en büyük mağazasıdır.

Cikolatasepeti.com'u; profesyonel satış noktalarınız için, profesyonel mutfaklarınız için, şirketlerinizin özel günleri için, toplu Bayram ve Yılbaşı siparişleri için, çikolata ve çikolatalı ürünler satan mağazalarınız ve standlarınız için, eviniz için kullanabilirsiniz
..




Cklt Mild Swiss Etkinliğine Katılan Blogger Arkadaşlarımın Hepsine Tekrar Teşekkür Ederim..

Etkinliğimizin devamının geleceğini bildirmek isterim :)

Cklt Mild Swiss Çikolata Etkinliği Katılımcıları







Ve Cklt'dan Geçmişten Haberler



Cklt Yurtdışına Açılmayı Planlıyor..

İşadamı Nafi Güral'ın damadı Özgür Gür, 1250 ton kapasiteli çikolata fabrikasının üretimini artırarak İngiltere, İsrail ve Kuzey Amerika'ya ihracat yapmayı planlıyor

Kütahya Porselen ve Güral Porselen'in sahibi sanayici Nafi Güral'ın damadı Özgür Gür, kurduğu çikolata şirketi CKLT ile yurtdışına açılmayı planlıyor. İsviçreli Mild'le de anlaşması bulunan Özgür Gür, Mild'in çikolatalarını da üreterek yurtiçinde satıyor.
Sapanca'da 3 bin 500 metrekare alanda, 34 kişinin çalıştığı ve yıllık 1250 ton üretim kapasitesine sahip fabrika için 10 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Gür, "Ürünlerimiz Macro Center, Migros, Real gibi zincir markalara ait 112 mağazada satılıyor. İstanbul'un yanı sıra Ankara, İzmir, Adana, Bodrum, Ankara ve kısa süre içinde de Eskişehir'de satışta olacağız" diye konuştu.
Gür, fabrikaya 2008'de ek hat yatırımları yapacaklarını, böylece ürün çeşitlerinin ve üretim miktarlarının yüzde 20 artacağını ifade etti. Gür, daha sonra da hedeflerinin ürettikleri çikolataları İngiltere, İsrail ve Kuzey Amerika'ya ihraç etmek olduğunu kaydetti.
Gür, "Amerika ve Avrupa pazarında tüketcilerin damak zevkleri farklı. Bu nedenle, gitmeyi planladığımız pazarlarda yörelsel tatlara önem vereceğiz" dedi.

6 günde 28 bin 500 kutu sattı

Ağustos ayında yapılan ilk parti üretiminin ardından Şeker Bayramı'nda 75 bin paketi satışa sunduklarını belirten Gür, 6 günde 28 bin 500 kutu çikolatanın satıldığını kaydetti. Gür, "Tüketicilerden olumlu not aldık. Günümüzde özellikle tüketiciler lezzet arıyor, onu bulunca da kaybetmek istemiyor. Üreticilerse lovemark olmak için yarışıyor" dedi.
Şeker Bayramı'ndaki satışların Kurban Bayramı'na oranla daha fazla olduğunu ancak, yeni yıl ve bayramın birarada olmasının satışları artıracağını ifade eden Gür, ilk kez Şeker Bayramı'nda piyasaya sürülen ürünün yüzde 38'inin satıldığını ifade etti.

Sabancı'ya çikolata üretiyor

Birçok ülkede fonksiyonel çikolataların üretildiğini anlatan Gür, kendilerinin de önümüzdeki yıl özellikle şeker hastalarının yiyebileceği light ürünler üreteceğini belirtti.
Aralarında Sabancı Holding, GlaxoSmithKline, Philip Morris, Adidas ve Fırat Plastik gibi şirketler için sipariş üzerine çikolata kutulaması yapan CKLT'nin şu an için satış dükkanı bulunmuyor.
Bir dönem Robert's Coffe'ye de çikolata üreten ancak şu an da bu çalışmayı devam ettirmeyen CKLT, kahve zincirlerinde çikolata standı kurmayı planlıyor. Şirket, otel ve pastanelere isteğe göre ürün şekillendirmeleri de yapıyor.


Nafi Güral'dan para değil, tavsiye alıyor

Özgür Gür, kayınpederi işadamı Nafi Güral'dan finansal destek almadığını ifade etti. Gür, "Nafi Güral, iş hayatında edindiği bilgi ve tecrübeleri bizlerle paylaşıyor. Kuruluşumuzda bize destek veren Güral, aynı zamanda şirketimizin onursal başkanlığını da yürütüyor" dedi.
Promosyon amaçlı olarak çikolatalarını Kütahya Porselen'e yaptırılan şekerliklerde sunduklarını belirten Gür, "İş başka dostluk başka ama belki ileride bu promosyon sunumu satışa da dönebilir. Şimdilik ürünlerimizi kendi kutularımızda sunuyoruz" diye konuştu.
Avrupa'da 9 kg olan kişi başı çikolata tüketiminin Türkiye'de 1.1 kg civarında olduğunu söyleyen Gür, batıdan doğuya doğru gidildikçe tüketimin düştüğünü belirtti.

Hürriyet

13 yorum:

Çağla Yılmaz Bayar dedi ki...

Poff Çok özendim:(

Unknown dedi ki...

işten habe gelmedi hala..bu güzel etkinliği kaçırıdığım için çok kızgınım onlara..çağarsalarda gitmciem :)etkinlikler ilk planımda artık :)

İnci Yemek dedi ki...

Meloşum bu muhteşem günün başlaması öncelikle seninle oldu:)
çok keyifli bir gündü çok teşekkür ederim canım.öpüyorum seni.mutlu haftalar dilerim..

Unknown dedi ki...

orda olmak isterdim canım harika bir gün geçirmişsiniz davet edersen bir sonrakine gelmek isterim öptüm

Ordanburdanhayattan dedi ki...

keyifli ve lezzetli bir etkinlik olmuş. kısmet değilmiş bu defa.

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

HERKESE DUYURULUR :

KuRaBiYe adli ETKINLIK baslattim (05 Aralik - 05 Ocak) , herkes davetlimdir..

sizde katilirsan cok memnun olurum .. sicacik sevgilerimle..

lezzettabağı dedi ki...

sevgili arkadaşım,Bu etkinlik çok imrendirdi açıkçası, hem çok hoş bir ortam hemde samimi ve güleryüzlü çikolata ekibi ile muhteşem birliktelik. daha ne olsun.. zaten biraz önce dişçiden gelmişim açım daha da iki saat yemek yiyemiyeceğim ve karşımda nefis resimleriyle çikolatalar of yaa offff..Güzel bir hafta dileyerek bloğuna sevgi çiçekleri bırakıyorummmm.

ASUMAN dedi ki...

Selamlar bende Şükran Hnm.gibi çok imrendim :)))ne güzel kareler yakalamışsınız...Hele o çikolatalar muhteşem görünüyorlar:)))birdahaki etkinliğinize bende katılmak isterim....,
sevgi ile kalın...,
http://asumaninyaptiklari.blogspot.com/

Syhn dedi ki...

meloş bak söz verdin bende katılacağım bir dahakine :)))

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Tamam hepinizi bu post aracılığyla not alıyorum :P

Mimosa Café dedi ki...

harika bir etkinlik olmuş mehtapçım, eline sağlık. fotoğraflara bayıldım. çok sevgiler.

Nilgün Komar dedi ki...

canım benim ne güzel bir dizayn olmuş... harikasın!!!!

bademcicegi.com dedi ki...

mmeloşummm harika bir gün gecirdim her şey için cok tşk ediyorum sana.seni kocaman öpüyorummmm:))