5 Nisan 2012 Perşembe

Dondurmalı Vienetta Tadında Pasta




Kolay bir o kadar da yapımı pratik ve lezzetli bir pasta tarifi..
Özellikle yaz aylarında harika bir dondurmalı pasta tadıyla sizi cezbediyor..

Malzemer:

4 Paket Eti Benimo ( Yada 10 lu paket ülker halley )
2 poşet Kremşanti
400 ml Süt

Üzeri İçin:
Carte Dor Çikolata Sosu ( Ben çok beğendim yoğun çikolata tadında tavsiyemdir )
400 ml süt

Hazırlanışı:
2 bardak süt derin bir kapta kremşanti ile çırpılır.
İçerisine iri iri kırılmış benimo'lar atılır ve kremşanti ile karıştırılır.
İyice karıştırılan pasta harcı streç film ile kaplanmış pasta kalıbına dökülür ve bastırılırak sıkıştırılır.
Difriz buzdolabının derin dondurucusunda en az 4 saat bekletilir.
Bu arada 2 bardak süt ile carte dor çikolatalı sos pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Buzdolabında donmuş pastamız kalıbından çıkarılır.
Üzerine ılınmış çikolata sos dökülür ve 5 dakika dinlendirildikten sonra dilimlenerek soğuk olarak servis edilir.
Afiyet Olsun..

3 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık...sevgiler

Aishas Bazaar dedi ki...

Oo harika görünüyor.Ellerinize sağlık ,paylaşım için teşekkürler.Mutlaka deneyeceğim..

bu arada çekilişim var arkadaşım,sizi de beklerim..Sevgiler..

http://aishasbazaar.blogspot.com/2012/04/aishas-bazaar-hediye-cekilisine.html

durutarifler dedi ki...

Benimo zaten kendi başına bir lezzet.
Böyle kesin bomba olmuştur.
Ellerine sağlık
İyi ahafta sonları