28 Nisan 2012 Cumartesi

Tavuk Etli Salata Nasıl Yapılır?



Tavuklu Salata Ortalama Kalorisi : 300-400 Kalori

Malzemeler:

200 gr.Piliç Fileto ( Tavuk Eti Yağsız Göğüs Eti )
6-7 Yaprak Kıvırcık Marul Yada Akdeniz Kıvırcığı
1 adet Salatalık
1 adet Domates
1 küçük kuru soğan
Mısır
Zeytinyağı
Limon ve Tuz

Hazırlanışı:

Öncelikle tavuk etlerimiz uzunlamasına julyen doğranır.Yağsız olarak teflon yada seramik tavada çevrilerek yüksek ateşte kızartılır.Tavuk etlerini önceden marine etmek için zeytinyağlı sarımsaklı karışımda 1 gece bekletip marine edebilirsiniz.
Diğer Taraftan Kıvırcıklar yıkanır iri iri doğranır.Üzerine domates,ince donranmış piyazlık soğan ve salatalıklar ilave edilir.
Zeytinyağı ,tuz ve 1/2 adet limon üzerine gezdirilir ve çok ezmeden salata karıştırılır.
Salata bir kaseye alınır..
Üzerine Kızarttığımız Tavuk Parçacıkları Serpilir.
En Üste Mısır Taneleri serpilerek servis edilir.
Lezzetli bir Öğün'dür..
Afiyet Olsun..

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Renklerin ahengine bayıldım :)
Nefis gözüküyor canım.
Cici pazarlar olsun inşAllah..
Muhabbetle..