12 Kasım 2012 Pazartesi

Domatesli Pilav


Nefis Domatesli Pilav Tarifi
Malzemeler:
2 bardak baldo pirinç
3.5 bardak su
2 adet büyük domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri İçin :
Kavaklıdere Acıbiber Sosu
Karabiber

Hazırlanışı:
Öncelikle pirinçlerimiz iyice yıkanır.Pilav tenceremize domatesler mini mini doğranır.Zeytinyağı ve tereyağı ilave edilir.Domatesler yağda biraz çevrilir.Ardından pirinçler ilave edilir.Biraz daha kavrulduktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir.Kaynamış olan 3.5 bardak su domatesli pirincimize katılır.Önce hararetli ateşte pişirilir.Biraz suyunu çektikten sonra altı kısılır ve kısık ateşte suyunu çekmesi beklenir.Biraz demlendikten sonra ocağın altı kapatılır.Bir kalıp yardımıyla yada bardak yardımıyla servis tabağımıza domatesli pilavımız alınır.Üzerine çok az acı biber sosu damlatılır ve karabiber serpilir ( Arzuya Göre ) Sıcak olarak Ayran ile birlikte servis edilir.. Afiyet Olsun :)



1 yorum:

Rosita Vargas dedi ki...

Estupenda receta me gusta,abrazos y abrazos