28 Ocak 2009 Çarşamba

2 Çeşit Un Helvası

1.Helvam2.helvam ve hamur kıvamı

4 bardak un fırın tepsisine konulur ve aralıklarla karıştırılarak 180-200 derece fırında kavrulur..Aralıklarla fırını açarak..Kavrulup kahve rengine dönen unumuz fırından alınır, 1 bardak toz şeker 3 bardak su,1-2 damla limon suyu ile bir şerbet yapılır ve ılınmaya bırakılır.Ilınan Şerbet İle Ilınmaya yakın olan una şerbet ilave edilir iyice yoğurulur.Arzu edilirse bir tencerede ocak üzerinde Şerbetle un karışımı çok az döndürülür.Şerbet Una Çektirilir.1.resimdeki helvam daha lezzetli ve hoş bir kıvamda oldu..Biraz daha yumuşak ve çatalla yenecek kıvamda..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: