31 Ocak 2009 Cumartesi

Macun Gibi Keşkek


250-300 gr.budaydan önceden kaynatılmış şişmiş buğday 1 kg.tavuk göğsü (yağsız,iliksiz,kemiksiz)Su,Tuz,Zeytinyağı,Tereyağı,
250 gr.şişmiş buğday sonra içine 1 kg küçük julyen usulü doğranmış tavuk göğsünü üzerine atıyon (iliksiz kemiksiz)10 cm geçecek kadar su koyuyorsun çorba gibi yani o kekşek bugdayla beraber pişiyo tavuklar.. piştikçe buyday ve tavuk dağılıyor şöyle söyliyim macun sakız gibi oluyor.Devamlı karıştırıyorsun tokmaklıyon eziyon o tavuklar böle ilik ilik didiklenmiş gibi dağılıyor piştikçe ve bugdayla özleşiyoo..tavuklar didik didik gözüküyor.Suyuda çekiyo macun gibi oluyor.tabağa koyuyon üzerine kızdırılmış tereyağı döküyosun bu kadar..tuz unutma azcık içinede pişmeye yakın z.yağı koydum ...
Not:Bir arkadaşıma pratik bir şekilde tarifi böyle anlattım yazı dilim ile :) Üşendim tekrar yazmaya buaryada böyle gayet doğaçlama kopyalıyıverdim.. :)

Hiç yorum yok: