1 Mart 2009 Pazar

Maydanozlu Mercimek Topları


1 bardak kırmızı mercimek
1 bardak ince köftelik bulgur
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
4-5 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz,karabiber,nane,pulbiber,fesleğen

Hazırlanışı.

Mercimek 1 litre su ile pişirilir.Lapa gibi olan mercimeğe bulgurumuz katılır.Ve tencerenin kapağı kapatılır demlenmesi beklenir.Katılaşan köfteye diğer malzemelerimiz eklenir.Ve Yoğurulur.Elimize Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak daha önceden kıyılmış maydanozlarımıza bulanır.Ve Servis Tabağına Alınır.Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: