15 Mart 2009 Pazar

Su-tlaç :)








Bu sefer daha farklı bir sütlaç denedim daha hafif olsun süt oranı daha az olsun diye..Gayette Lezzetli oldu..Süt oranı daha az olduğu için adınıda su-tlaç koydum :) İşte Tarif..

2.5 bardak pirinç
2.5 litre su
2 litre süt
2 yemek kaşığı bugday nişastası veya pirinçunu + 1 bardak su
3 bardak toz şeker
2 paket vanilya-Tarçın

İlk önce su ile pirinçler haşlanır.Daha sonra süt ve şeker,vanilya ilave edilir.Ardından 1 bardak su ile ayrıştırılmış nişasta karışımı sutlacımıza ilave edilir.Ve 45 dk.pişirilir.Önce orta ateşte pişirilen sutlacımız daha sonra altı kısılarak pişirilmeye devam edilir.Süt ve şeker ilavemizden sonra 45 dk.pişirmemiz yeterlidir.Arzuya göre tarçın ile servis edilir.Afiyet olsun..


Not:Şeker miktarı bize göre kararındaydı.Ne çok tatlı nede tatsız.Ama siz diyorsanız ki biz tatlı severiz şeker miktarını 3.5 bardak olarak ilave edebilirsiniz..Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: