7 Aralık 2008 Pazar

Bayram Tatlısı ; Zencefilli Mahlepli Revani


Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket Kabartma tozu

1 paket vanilya
Limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi

1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı zencefil


Şerbeti İçin
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu


Hazırlanışı;

Şerbetini ilk önce hazırlayın.
Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katılır. En son kabartma tozu ve diper malzemeler zencefil,mahlep,vanilya ve kabuk rendeleri eklenerek karıştırılır.
Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür. Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak 2-3 dk.dinlenmiş sıcak hamurun üzerine dökülür.Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: