3 Aralık 2008 Çarşamba

Etli Kuru Patlıcan Dolması (Naris'ten)

2 doğranmış soğan,250 gr kıyma,2 bardak pirinç,taze maydanoz,Hakiki zeytinyağı,karabiber,1 yemek kaşığı biber salçası,1 yemek kaşığı domates salçası,tuz,nane biber salçası yoksa pulbiber 1 yemek kaşığı konulur ve hepsi iyice yoğurulur.Önceden haşlanmış (İyice haşlanacak)kuru patlıcanların içine iç harcımızı doldurup bir tencereye diziyoruz.Üzerini geçmeyecek kadar su koyuyoruz.Üzerine biraz daha hakiki zeytinyağı gezdiriyoruz.Üzerine tabak kapatıp 1 saat kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun..

Nuriye Hanım'a Teşekkürler

Hiç yorum yok: