29 Aralık 2008 Pazartesi

Damla Çikolatalı Tiramisu




Malzemeler :
· 4 Su Bardağı süt
· 1 Paket Labne
· 4 Çorba Kaşığı Un
· 1 Su Bardak Şeker
· 1 Çorba Kaşığı Nişasta
· 1 Yumurta
· 1 Hazır Kakolu Kek
Keki Islatmak İçin
· 1 Su Bardağı Su
· 1 Paket Cappicino veya Kahve (Cappicino Çok Güzel Bi Tat ve Koku Katıyor Pastaya)
· 2 Çorba Kaşığı Şeker
Üzeri ve Pastanın Arası İçin :
· 1 Paket Damla Çikolata

Hazırlanışı :
1. 4 Su Bardağı Süt,4 çorba kaşığı Un ve 2 Çorba Kaşığı Nişasta Yumurta ve1 Bardak Şekeri Ateşin Üstünde Karıştıyoruz Katılaşıncaya Dek.Muhallebi Kıvama Gelince Ocaktan Alıp Soğumaya Alıyoruz.Soğuduktan Sonra 1 Paket Labne Yi Ekliyoruz.Ve Mikserle Bi Süre Çırpıyoruz.
2. Sonra Kakolu Kekimizin Alt ve Üstü Kısmını Islatmak İçin Bi Bardak Sıcak Su 1 Paket Cappicino ve 2 Çorba Kaşığı Şekeri Bir Kasede Karıştıryoruz.
3. Ve Kekin Alt Kısmını Islatıyoruz.Sonra Hazırladığımız Labneli Muhallebiyi Üstüne Döküyoruz.Daha Sonra Damla Çikolatalarımızla Üstünü Kaplıyoruz.
4. Sonra Kekimizin Üst Kısmı Islatıyoruz ve Labneli Muhallebiyi Döküp Spatula Yardımıyla Şekillendiriyoruz.
5. Ve Üstüne Damla Çikolata Döküyoruz.Damla Çikolatalı Tramisumuz Hazırdır Afiyet Olsun
Bu tarifi bizimle paylaşmak isteyen sibel arkadaşıma teşekkürler..

1 yorum:

Françoise dedi ki...

malzemelerde 4 çorba kaşığı un diyor ama yapılışınca 4 su bardağı un diye geçiyor? hangisi:S