2 Aralık 2008 Salı

Patatesli Baklava Börek

1 adet robottan geçmiş yada rendelenmiş yada minik doğranmış soğan,1 tatlı kalığı tuz,1 tatlı kaşığı pulberber,Arzuya göre karabiber ve 4 adet iri haşlanmış patates,5 yemek kaşığı sıvı yağ karıştırılır.(Soğanlar doğranmışsa kavrulur sıvı yağda)
Başka bir yadan 1 bardak sıvıyağ ile 1 bardak süt karıştırılır.Ayrı bir tavada 100 gr.tereyağı eritilir.Ve sütlü karışıma katılır.Açılan hamur yufakalarının yada hazır yufka kullanacaksanız araşarına bu karışımdan bolca yayılır ve her kata patates harcından konulur.En üste İse böreğimiz dilimlendikten sonra Sadece eritilmiş 50-100 gr.tereyağı serpilir hertarafına.ve 180 derece fırında pişirilir.Afiyet Olsun..



2 yorum:

Adsız dedi ki...

börek harika olmus.. peki hamurunu nasıl yaptın ben bulamadım ayrıntıları da

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

hım yazalım aslında bunun adı baklava börek :D baklava hamurundan yapılıyor.aralarına 1 bardak süt,1 bardak sıvıyağ,birazda tereyağı ertilmiş karışımdan serpiliyor.3-4 katta bir :D afiyet olsun