22 Eylül 2010 Çarşamba

Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta



Merhabalar;


Güzel bir pasta tarifi ile karşınızdayım.
Bilenleriniz vardır yeni evime taşındım.Ama ev yeni olunca eksiklerde çok oluyor.Projeler onaylar v.s
Doğalgazsız kaldım bi süre :) Malumunuz yeni olunca işlemler onaylar daha fazla sürüyor. Gaz yok,Ocakta yok :) Şanslıyım ki Eski bir tanıdık ile aynı apartmandayız herşeyimizle ilgilendiler sağolsunlar..
Pasta Malzemelerimi indirdim güzel bir pasta yaptık komşumda.. Hem onlar bayıldı hem gelen misafirler :)
Makinam yanımda olmadığı için onların makinası ile fotografladım akşam saati :)


İşte Tarif..


Pandispanyasının Malzemeleri:

  • 3 Yumurta
  • 1/2 Su bardağı Yonca Ayçiçek Yağı
  • 1  su bardağı Süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket Kotanyi Vanilya Karamel
  • 200 gr. CKLT Kuvertur Beyaz Çikolata
  • 1 su bardağı toz şeker
Ara Kat Kremasının Malzemeleri:

  • 200 ml süt
  • 2 paket kakaolu krem santi 
  • 1 yemek kaşığı dolusu CKLT Toz Kakao
Üzeri için Ganaş Kreması :

  • 200 gr.Süt Kreması
  • 200 gr. CKLT Bitter Kuvertur Çikolata
Hazırlanışı:
  1. Pandispanyayı ilk olarak hazırlıyoruz.
  2. Yumurta,şeker ve kotanyi değirmen vanilya karameli yaklasık 5 dakika çırpalım.
  3. Benmari usulu Erittigimiz Beyaz çikolatayi ekleyin ve çırpmaya devam edelim.
  4. Daha sonra yoğurt sıvıyağ ilave edip çırpma işlemine devam edelim.
  5. En son elediğimiz un ve kabartma tozunuda ekleyip hafif temperleyerek çırpalım.
  6. Margarin ile yağlanmış kelepçeli 26 cm  kalıba döküp önceden ıstılmış 170° derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  7. Ara kat kreması için Süt,Kremşanti ve Toz kakaoyu iyice çırpın.Kremamızı  buz dolabında soğumaya bırakın.
  8. 1-2 saat dinlenmiş soğumuş pasta kekini Ortadan İkiye kesin.
  9. Ortadan kestiginiz pastaya arakat kremasını sürün.Ve Dışınıda Aynı kremamız ile kaplayın.
  10. Pastamızı dolaba soğumaya ve sertleşmeye bırakın.
  11. Süt kremasını ocakta kaynatın ve içerisine bitter kuvertur çikolatayı ilave ederek eritin.iyice karıştırın.Pütürsüz bir kıvama getirin.
  12. Daha Sonra Pastamızı Tel Izgaranın  üzerine alın.Ilınmış Ganaş Kremamızı heryerini kaplayacak şekilde sürün.
  13. İç Kremadan artan krema ile pastamızı süsleyin.
  14. Buzdolabında 1-2 saat daha dinlendirerek dilimleyerek servis yapın.
  15. Afiyet Olsun..

7 yorum:

nesrin dedi ki...

Evet nefis görünüyor gercekten. Ellerinize saglik. Sevgiler...

emelce yemek dedi ki...

gule gule otur evinde,yavas yavas herseyini tamamlarsin

Unknown dedi ki...

Ben yapınca da bu kadar güzel olurmu acaba :) Kapartma kısmını beceremiyorum çoğu zaman..Görüntüye bayldım,şahane..Ellerine sağlık

MAVİ TUTKU dedi ki...

Yeni evinizde güle güle huzurla oturun. Görüntü müthiş.
Saygılar çok selamlar..

Mimosa Café dedi ki...

müthiş olmuş bence. canım çekti çok fena. elinize sağlık.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

fıstığım ellerine kollarına sağlık,
nefis olmuştur eminim.
öpüyorum canımmmm

Nilgün Komar dedi ki...

şekerim sen her şart ve koşulda harika lezzetler çıkarırsın biliyorum..