8 Şubat 2011 Salı

Hellim Peynirli Biber Kızartması

Photobucket

Malzemeler:

10 adet çarliston biber
250 gr. rendelenmiş hellim peyniri
Maydanoz

Kızartmak İçin Pane Malzemesi:

1 yumurta
1 çaybardağı un
1 çaybardağı galeta unu
1 çaybardağı mısır unu
Kızartmak için Yonca Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı:

Çarliston Biberler 3 dakika kaynamış suyın içine atılarak bekletilir. Suyunu süzüp kuruması beklenir. Biberler ortasından kesilir. Çekirdekleri temizlenir, rendelenmiş peynir ve maydanoz karışımı ile doldurulur. Biberler önce una,daha sonra iyice çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır unu ve galeta unu karışımına bulanarak kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun.

6 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

eline sağlık...

narcicegirengi dedi ki...

Tarife bayildimmm. Kahvaltilarda enfes olur. Uzerine de bir domates sosu olsa... Mmmm:) Ellerinize saglik. Sevgilerimle

SILVIA dedi ki...

cute post!!
love your style...=)
congratulations!!!
xoxo

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

...Ve suyundan da konularak afiyetle yenir:))))Meloşum sen naaptın güzelim yaa? Bu nasıl bir lezzettir kimbilir..Ellerine sağlık canım..

canikom dedi ki...

mmmmmm leziz.bol yağdamı kızartacağız acaba

Özgen dedi ki...

Merhaba eline sağlık harika bir ara sıcak tarifi bayıldım sevgiler...