6 Şubat 2011 Pazar

Kıymalı Rulo Çıtır Börek

Photobucket

Malzemeler:

3 Yufka

İç Harcı İçin:

4 Soğan
300 gr.Kıyma
Karabiber,Pulbiber,Tuz
Yonca Ayçiçek Yağı

Sosu İçin:

1 çay bardağı Yonca Ayçiçek Yağı
1 bardak Süt

Hazırlanışı:

Soğanlar sıvıyağda sotelenir.Kıyma ilave edilerek pişirilmeye devam edilir.En son tuz ve baharalar eklenir ve iç harcı soğutulur.

Yufka tezgahın üzerine serilir.İçerisine yağlı sütlü sostan sürülür.Kıymalı harç bir uçtan bir uca kadar uzunca yufkanın üzerine serilir.Yufka rulo şekilde sarılır.ve 10 cm şeklinde kesilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.

Diğer yufkalarada aynı işlem yapılır.Üzerlerine kalan sostan sürülür ve 200 derece fırında pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: