6 Şubat 2011 Pazar

Kıymalı Pide Poğça

Nefis Kıymalı Pamuk Gibi Pide Poğça

Photobucket

Harika bir lezzet olduğunu söylemeliyim..İnsanı lezzetiyle büyülüyor..
Pide şekilli mini poğçalar..


Malzemeler:

1 bardak ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 Su bardağından biraz eksik Yonca Ayçiçek Yağı
Alabildiği Kadar Sinangil Baklavalık Un


İç Malzemesi İçin:

4 adet soğan
200 gr.Kıyma
Tuz,Karabiber,Pulbiber,Fesleğen
4 yemek kaşığı Yonca Ayçiçek Yağı


Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Ilık süt,maya,tuz,şeker karışımında maya eritilir.Derin bir kabın içerisine dökülür.İçine sıvıyağ ilave edilir.
Kulak memesi kavamında olacak şekilde ortalama 500 gr.un ilave edilir.Yoğurulur.Hamur mayalanmaya bırakılır.
Diğer tarafta iç harcı yapılır.Bir tavaya sıvıyağ konulur.İnce doğranmış soğanlar kavrulur.Ardından kıyma ilave edilerek iyice kavrulmaya devam edilir.En son baharatlar eklenir ve ocağın altı kapatılır.Soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan 1 yumurta büyüklüğünde bezeler alınır.İçerisine kıymalı harçtan konulur.Pide şeklinde üstten kapatılır.Ve Kapatılan kısım üstte kalacak şekilde tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.180 derece fırında 30-40 dk pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: