6 Şubat 2011 Pazar

Pırasalı Havuçlu Çıtır Börek

Photobucket

Malzemeler ;

2 adet Yufka
1/2 kilo Pırasa
2 adet Havuç
10 yk Yonca Ayçiçek Yağı
1 çay bardağı kaşar rendesi
2 çk Tuz
1 çk Pulbiber
1 çk Karabiber

Sos İçin ;

Su, Ayçiçek Yağı, Süt (miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

Üzeri İçin ;

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı ;

* Yufka düz bir zemin üzerine serilir, üzerine hazırlanan sos sürülür ve üzerine 2. yufka serilir. Üzerine tekrar sos sürülür ve yufkada kuru yer kalmayacak şekilde yedirilir.

* Pırasa ince ince doğranır ve teflon tavada sıvıyağ eklenerek sotelenir, üzerine rendelenen havuç ve baharatlar eklenip havuç kendini salana kadar sotelenmeye devam edilir. En son olarak kaşar rendesi eklenir. (Kısık ateşte ağzı kapalı pişirebilirsiniz ya da zamanınız kısıtlı ise su ekleyebilirsiniz)

* Yufka 16'ya bölünür, her bölmesine pırasalı harc konur ve sigara böreği şeklinde fakat kalın olarak sarılır.

* Fırın tepsisine dizilir ve üzerine hazırlanan sos sürülür.

* 200 derece ısıtılmış fırının orta bölmesinde hafif rengi değişene kadar pişirilir daha sonra yumurta sarısı sürülür ve üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edilir.

* Sıcak olarak servis yapılır

AFİYET OLSUN...

3 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

pırasalı böreği çok severim ve sıklıkla yaparım canım..çok da nefisler,ellerine sağlık.öpüyorum kocaman..sevgiler..

Unknown dedi ki...

harika olmuş ellerine sağlık

Özgen dedi ki...

Kışın böreği hep pırasalı yaparım ve bayılırım nasıl canım çekti görünce çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık sevgiler...