1 Mayıs 2011 Pazar

Böğürtlenli Chessecake ( Süzme Yoğurtlu Chessecake )

Photobucket

Muhteşem Bir Böğürtlen Soslu Alman Cheesecake Tarifi..

HAMURU İÇİN :

200 gr oda ısında margarin
4 yumurta
2 su bardagı şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 kg. süzme yogurt
2 damla limon
10 kaşık irmik

SOS İÇİN:

10 adet böğürtlen ( Arzu edilirse frambuaz kullanılığ frambuazlı cheesecake elde edilebilir)
2 tatlı kaşığı nişasta
1/2 bardagı su
3 yemek kaşıgı toz şeker
2 damla limon

YAPILIŞI:
Yumurta ile şeker iyice köpürene kadar çırpılcak ve oda ısısında olan margarin,vanilya, kabartma tozu, irmik ve limon eklenip karıştırılacak hamuru yaglanmış yuvarlak kalıba dökülcek ve 160 derecede ağır ısıda pişirilecek.Üzeri çok kızarmıycak.Kürdanla piştigi kontrol edilip sogumaya bırakılacak.Soguyan kek üstüne Soguyan sos dökülüp buzdalabında 1 gün bekletilip servise hazırdır .
Sosun yapılışı: Tüm malzemeler hepsi ocakta pişip kıvama gelince sogugup kekin üstüne dökülcektir.Buzdolabında 1 gece Dinlendirilerek soğuk olarak cheesecake'imiz servis edilir.Afiyet Olsun..

Bu Muhteşem Tarif için Sevgili Sevilay Berk Saygı Hanım'a Teşekkürlerimi Sunarım..

2 yorum:

Reyhani dedi ki...

MMMMMM......harika görünüyoooorrrrr..Ellerinize ve emeğinize sağlık :)

durutarifler dedi ki...

Bayılırım bayılım. Nefis görünüyor gerçekten. Ellerine sağlık. İyi haftalar.
Sevgiler