28 Mayıs 2011 Cumartesi

Nutellalı Poğça

Photobucket

Geçtiğimiz Günlerde Maslak Msa'da Nutella Etkinliğinde yaptığımız Nutellalı Poğça Tarifini Sizlerle Paylaşıyorum..



Nutellalı Poğça

Malzemeler:

500 gr un
125 gr tereyağı
150 ml süt
2 adet yumurta
60 gr toz şeker
20 gr yaş maya
1 çay kaşığı tuz
300 gr nutella

Hazırlanışı:

Maya ile sütü bir kısmı ile birlikte eritin.Unu derin bir kâseye alarak ortasına çukur açın. Unun içine tuz, şeker, yumurtalar, süt maya ve tereyağını ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamur kaptan ayrılınca tezgâha alın ve fotoğraftaki gibi bir rulo hazırlayın.
Ruloyu 10 eşit parçaya bölün.Parçalardan 10 beze hazırlayın, üzerine streç film örterek 20 dakika kadar dinlendirin.
Bezelerin ortalarını fotoğraftaki gibi baş parmağınız ile açın ve nutelladan 1 kaşık kadar koyun. Uçlarını birleştirerek ağzını kapatın.
Ters çevirerek yağlanmış fırın tepsisine 5 er cm ara ile dizin ve üzerilerine 1 adet çırpılmış yumurta sarısını sürün.
200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.Afiyet Olsun..