18 Mayıs 2011 Çarşamba

Ispanaklı Krep ( Ispanaklı Ekmek )

Photobucket

Merhabalar; Lezzetli Ve Besleyici Bir Tarifle Karşınızdayım.. Ama öncelikle ıspanaktan bahsetmek istiyorum..

Geçenlerde Tv'de Ahmet Maranki Hoca Dedi ki: Şimdiki ıspanaklar lahana gibi.. Bizim ıspanaklarımız küçük 15 cm'i geçmez boyu.. Önce duyunca şaşırdım tabii..
Neyse geçenlerde bir markete gittim.. Ne görsem minik minik ıspanaklar doğranmaya bile gerek yok o kadar kuzu yani :)) Aynı maranki hocanın tarif ettiği gibi..


Hemen 4 bağ aldım.. Öylede hoşuma gittiki minnacık bol sirkeli sularda yıkadım bayağı işlem gördü ama olsun değdi.. Bu ıspanaklar'dan Krep ve Ispanak yemeği yaptım..

Krebimiz biraz koyu bir hamur..Böyle katmer havası versin diye az kalınca ve un oranı fazla olarak yaptım.. Üstelik Kepekli undan yaptım ve çok pratik bir tarif.. Çokta leziz oldu,heleki yanında beyaz peynir ikramıyla :)

Buyrun Tarife:

Photobucket

Ispanaklı Krep ( Ispanaklı Ekmek )

Malzemeler:

2 yumurta
2 su bardağı Süt
2 su bardağı kepekli un
2 yemek kaşığı Yonca Sıvıyağ
Tuz & 1 çay kaşığı toz şeker
10 yaprak ıspanak

Hazırlanışı:

2 yumurta çırpılır.süt,un,tuz,şeker eklenir ve iyice topak kalmayacak şekilde çırpılır.Ardından ince donranmış ıspanaklar hamurun içerisine ilave edilir.Karıştırılır.

Krep tavası ısıtılır.1 tatlı kaşığı sıvıyağ damlatılır.Üzerine 2 kepçe yaptığımız ıspanaklı krem hamurundan konulur ve tavaya yayılır.Arkalı önlü kızartılır.Sıcak olarak servis edilir.Afiyet Olsun..

Ispanağın Faydaları :

Ispanak

Amerika Birleşik Devletleri nde (ABD), tüketimde ıspanak salatası başı çekiyor. Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ve güzel tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor. Salatada yenilen çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağı. Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve hemoroid rahatsızlığına iyi geliyor.

Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler, insanda bol kan yapıyor. Ispanak ayrıca, kemiklerin ve dişlerin sağlamlığını temin ediyor. Ispanak suyu, kalp adalelerini de kuvvetlendiriyor. Özel enzimi ile pekliği giderip bağırsak zehirlenmesini önlüyor. Kalp rahatsızlığı olanlara, haftada 1-2 fincan taze sıkılmış ıspanak suyu içmeleri öneriliyor.

Uzmanlar, ıspanağın, karaciğeri, lenf bezlerini, kan dolaşımını uyardığını belirterek, hamilelere, kanlı-canlı bir bebeğe sahip olmaları için bol ıspanak yemelerini tavsiye ediyor.







7 yorum:

emelce yemek dedi ki...

ispanaklar gercekten minicik,onlarin lezzeti elbette bambaskadir.

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

bir nevi ıspanaklı gözlemeye benzemiş,harika bir fikir.ellerinize sağlık.

kalpkurabiye dedi ki...

maranki hocam kıymetli hemşerim diyosa doğrudur:)
ellerine sağlık canımmm:)bi yesem bi yesem ohh:) ama nerdeee diyetteyiz:(

durutarifler dedi ki...

Bizim evde pek sevilir, sık sık da yapılır. Ellerinize sağlık.
sevgiler

pelince dedi ki...

Bir tane yetmez bana ;)) nefis gözüküyor.. ellerine sağlık..

beylikdüzü dedi ki...

Ispanaklar nefis görünüyor elinize sağlık

Unknown dedi ki...

Krep çok severim ıspanakla ne güzel olmuştur kimbilir bunu mutlaka denemeliyimm ellerine sağlık