2 Temmuz 2011 Cumartesi

Amonyaklı Alman Pastası

Amonyaklı Alman Pastası

Malzemeler:

Keki için:
2 adet yumurta
100.gr margarin
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt yada yoğurt
4 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı pastacılıkta kullanılan toz amonyak
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

500 ml. süt
1 adet yumurta
2.5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı margarin
1 paket vanilya

Ayrıca:

1 paket kremşanti ( 2 poşet)
1.5 bardak süt

Üzeri İçin:

Muz ve Pudra Şekeri

Hazırlanışı:

Önce oda sıcaklığında yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra un,süt,margarin,amonyak ve kabartma tozu ekleyerek koyu bir kek hamuru elde edin.Hamuru yuvarlak bir kalıba dökerek,önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin.Üzeri kızarmasın çok dikkat edin.

Kek pişerken margarin ve vanilya hariç krema malzemesini sos tecresinin içine alın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Krema kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.

Diğer yandan aralarına koymak için muzları dilimleyin.

Başka bir kapta süt ve kremşantiyi ayrıca çırpın dolapta dinlendirin.



Pişen kekin soğumasını bekleyin, soğuyan keki ikiye bölün ve içine ikremasını koyun.Daha sonra üzerine muz dilimlerini yayın.Muz dilimlerinin üzerinede daha öncede hazırladığımız kremşantiyi sürün.Ve pastanın diğer kek yarısının üstüne kapatın.Pastanın üstüne pudra şekeri serpin.Buz dolabında dinlendirin ve soğuk olarak servis yapın.Afiyet Olsun..

 

amonyaklı pasta alman pastası

3 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Nefis,alman pastasını çok severim.Amonyaklı pastayı da severim.İkisi birleşince çok güzel olmuştur eminim.Ellerinize sağlık:)

nesrin dedi ki...

Ellerinize saglik. Olsa da yeseydik.

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

çok güzel olmuş canım nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler:)