20 Temmuz 2011 Çarşamba

Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması

kabak çiçeği dolması


Selamlar...
Harika bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim.. Çok sevdiğim ,Ege'nin şirin bir kasabasında yaşayan ,sabahın köründe komşusundan kabak çiçekleri almış ve hemencecik yapmaya koyulmuş Sevgili Deniz abla'ma ait bir tarifi paylaşıyorum..
Malzemeler:
20 adet kabak çiçeği
1 su bardağı  pirinç
2 adet soğan
3 adet domates
1 demet taze nane
Dereotu
1 çorba kaşığı çam fıstığı
Tuz-karabiber-yenibahar
1 çay bardağı YONCA zeytinyağı
2 bardak su
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
Yapılışı:
Dolma içini hazırlamak için, tencereye yağı koyup soğanları soteleyin, yıkanmış pirinçleri ilave edin, çam fıstığını da ekleyip, 15 dakika ağır ateşte pişirin.Doğranmış domatesleri ilave edin. Baharatları ekleyin, piştikten sonra ateşten alıp üzerine ince kıyılmış nane ve dereotu ekleyin. Üzerine yağlı kağıt örtüp soğumaya bırakın. Kabak çiçeklerini sabahtan kapanmadan soğuk suda dikkatlice yıkayıp yapraklarını kırmadan dışa doğru açın. Hazırladığınız içi ortasına koyup yaprakları karşılıklı kapatın. Kalın dipli bir tencerenin içine, hazırladığınız kabak çiçeklerini dizin, yağ ve suyu üzerinde gezdirin, bir tutam tuz atın.Kapağını kapatıp 30 dakika ağır ateşte pişirin, piştikten sonra kendi tenceresinde soğutup servise sunun.
Afiyet olsun.
Not: Kabak çiçekleri sabah toplanır ve 3-4 saat içinde hemen kapanır.Bu nedenle kapanmadan sabahtan doldurulmalıdır aksi taktirde kapanır ve açılmaya kaltığında kabak yaprakları kırılır.Kabak çiçeklerinin yoz olanlanları içi çiçek vermeyenlerini seçiniz.

5 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

O güzelim Ege kasabalarına bayılıyorum zaten.

Yine harika bir tarif. Teşekkürler. Kabak çiçeğini bulsam hemen yapardım.

pembe kekik dedi ki...

Kabak çiçeği dolması çok güzel olur.Kabak çiçeklerini iç içe koyup sıralarsanız kapanmıyor.İzmir'de pazarda genelde öyle satılıyor.Sevgiler:)

rabiasultanipek dedi ki...

kabak çiçeği dolmasına bayılırım güzel bir tarif ellerinize sağlık;,

durutarifler dedi ki...

Sadece bu yemek için, Bodrum'um Mazı köyüne kadar gitmiştim. Şimdi kendimde yapıyorum. Ellerine sağlık. Sevgiler

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

çiçek gibide bir sunum olmuş...ellerinize sağlık...