16 Temmuz 2011 Cumartesi

Çikolatalı Mini Alman Pastası ( Hamburger Pastası )

çikolatalı mini alman pastası

Muhteşem Bir Alman Pastası Tarifine Ne Dersiniz?


Malzemeler:

Hamuru için :

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardarğı tozşeker
1 çay bardağı su
2 yumurta
5 su bardağı un
100 gr yumuşak margarin yada tereyağ
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru maya
1 çimdik tuz

Kreması İçin:

2 paket Dr.Oetker Kakaolu Dolgu Kreması
300 ml.Süt

Üzeri İçin:

100 gr.Bitter Çikolata
1/2 Çay bardağı Sıvı Krema

Hazırlanışı:

Öncesinde Dolgu Krema malzememizi süt ile çırpıp dolapta dinlendirelim.

Unu bir kaba alıp şeker,tuz ,maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave ederek harmanlayın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.Hamuru merdaneyle 1.5 cm kalınlığında açarak bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin..Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurları tepsiye dizin. Üzerini örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın.Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Pişen hamurları enlemesine ortadan ikiye tam kopmayacak şekilde hamurburger ekmeği gibi kesin.Kremayı krema torbasına doldurun ve enlemesine kesilen hamurun içine bolca doldurun.

Diğer yandan çikolatayı krema ile birlikte ocakta eritin.Yaptığımız krema doldurulmuş pastacıkları fırın teli (ızgarası) üzerine dizin. Üzerine erittiğimiz kremalı çikolata karışımını üzerlerine bolca gezdirin.Soğumaya bırakın.
Üzerlerine kapak örterek buzdolabında muhafaza edin.Ve Arzu ettiğiniz zamanda soğuk olarak servis edin.Afiyet Olsun

3 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Çok lezzetli görünüyorlar.Ellerinize sağlık:)

canimçektipişirdim dedi ki...

ellerine saglık cnm bende çikolatasız alman pastası yayınladım bugün,daha önce çikolatalısını yapmıstım harika bi lezzet..

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Denemek istiyoruuum:)
Sevgiler:)