10 Temmuz 2011 Pazar

Secret Garden'de Lezita Blogger's Etkinliği






Merhabalar;

Geçtiğimiz günlerde Tarabya - Yeniköy arasında kalan Secret Garden'de Lezita Blogger's Ve Basın etkinliği gerçekleşti..

Etkinlik doğa içinde,tanıtım,hoş sohbet ve ikramlarla başladı.. Daha sonra öğle yemeğinde lezita ürünlerini denedik tattık.. Doğruyu söylemek gerekirse ön yargılı iken bu tür hazır gıdalar hakkında,bu sefer ön yargımı kırarak lezzetlerini tattım..

IMG_3161

Ve sonuç gerçekten beğendim. Çünkü ben hazır tavuk parçalarının içerisinde yar alan bilmediğim parçacıkların olmasından dolayı rahatsız oluyordum.Ama gördüm ki sadece bildiğimiz piliç etiyle yapılmış ürünler..

Benden tam not aldı diyebilirim..


IMG_3188

Ayrıca Lezita Bir beslenme uzmanı ile çalışıyor ( Diyetisyen Mehlika Öktem),fabrikası son derece gelişmiş bir teknoloji ve hijyenik koşullarda çalışıyor..


IMG_3153

İsterseniz biraz firmayı tanıyalım ve lezitalı bir kaç tarifi sizlerle paylaşayım..

Buarada bende eve gelir gelmez ev halkına lezita ile güzel bir döner sandeviç yaptım.. Tarifi yakında gelecek :))

Lezita’nın dünyası çok lezzetli






“Hayatın Lezzeti” sloganı ile hayata lezzet katan Lezita, lezzetli dünyasını,

online dünyanın temsilcilerine açtı. Taze piliç etinden pratik ürünlere,

dana eti ile üretilen şarküteri ürünlerinden yumurtaya kadar

birbirinden lezzetli ürünleri ile Lezita, sağlık, kalite,

doğallık ve lezzetten vazgeçmiyor.



(08.07.2011 – İstanbul) – Lezita, lezzetli dünyasını tanıtmak amacıyla blog yazarları ve online dünyanın temsilcileri ile özel bir etkinlikte bir araya geldi. ABALIOĞLU Grubu Pazarlama Müdürü Yasemin İşsever’in ev sahipliğinde, doğa ile iç içe bir atmosfer sunan Yeniköy’deki Secret Garden’da gerçekleştirilen buluşmada katılımcılar, ABALIOĞLU Grubu’nun gıda sektöründeki en büyük yatırımı olarak 2006 yılında kurulan Lezita markası ile ilgili detaylı bilgi edindi. Türkiye’nin en büyük ve en modern Et Entegre Tesislerinden biri olan Lezita fabrikasından çıkan çeşit çeşit lezzet ile tanışırken,   Diyetisyen Mehlika Öktem’den “sağlıklı yaşam ve lezzetli yemek” üzerine de pek çok ipucu ve sürpriz tarifler alma fırsatı yakaladı.



“Amacımız, hayata lezzet katmak”

IMG_3207

Lezita’nın, 1969 yılında Denizli’de kurulan fabrikası ile Türkiye’nin ilk özel sektör yem kuruluşu olarak faaliyetlerine başlayan ABALIOĞLU Grubu’nun gıda sektöründeki markası olduğunu vurgulayan ve markalaşma öyküsünü aktaran ABALIOĞLU Grubu Pazarlama Müdürü Yasemin İşsever, “ABALIOĞLU Grubu, yem sektöründe ve gıdanın çeşitli kollarında uzun yıllara dayanan bir bilgi birikimi; kırk yıllık sanayi ve girişimcilik tecrübesinin bir getirisi olarak, 2006 yılında Lezita Fabrikası ile Türkiye’nin en büyük ve modern Et Entegre Tesisini ülkemize kazandırmıştır. Lezita, bugün, toplam 100 bin metrekarelik alanı ile ülkemizin en büyük, üretimde geliştirilen en son teknolojilere sahip ve en hijyenik Et Entegre Tesislerinden biri olarak faaliyet gösteriyor. ABALIOĞLU Grubu’ndan aldığı güç ile sektörün genç, yenilikçi ve dinamik oyuncusu olarak varlık gösteriyor. En büyük gücünü ve desteğini, tüketicisinin beğenisinden alan Lezita, dünya standartlarında, çağdaş, pratik, yaşamı kolaylaştırıcı, sağlıklı yeni ürünler geliştirme azmiyle ‘hayatın lezzet’ olarak, insanların hayatına lezzet katmayı amaç ediniyor” dedi.





“Lezzetli yemek ile sağlıklı yaşamak mümkün”



Buluşmada, blog yazarlarına, sağlıklı yaşam ve lezzetli yemek üzerine hem pratik hem de uygulanabilecek önerilerde bulunan Diyetisyen Mehlika Öktem, şunları ifade etti:



“Sağlıklı beslenmek tatsız tuzsuz yemek yemek değil aksine her besin grubundan yeterince yemektir. Damak tadının sağlıkla buluştuğu bir çok tarifi yaratmak bizim elimizde. Çok yağlı etler yerine daha yağsız bir et veya tavuk tercih etmemiz, kızartma yerine ızgara veya haşlama yapmak, tavukları veya sebzeleri marine ederken yağ veya krema yerine baharat, yoğurt, süt, sirke, sarımsak kullanmak hem lezzeti hem de sağlığı bir arada kolayca yakalayabileceğiniz bazı alternatiflerdir.”



Bu sözlerinin ardından Lezita’nın sağlıklı üretilmiş tavuklarıyla hazırlanmış, kaliteli beslenme ve diyete uygun birkaç tarif de paylaştı:



Sebzeli Tavuk Güveci



Malzemeler


  • 300 gr Lezita derisiz tavuk göğsü
  • 1 adet (100 gr) kuru soğan
  • 20 adet (150 gr) taze fasulye
  • 1 su bardağı (75 gr) taze bamya
  • 1 adet (100 gr) yeşil kabak
  • 3 adet (300 gr) domates
  • 5 adet (50gr) yeşil sivri biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı (20gr) sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz


Hazırlanışı



Tüm sebzeleri ve soğanı temizleyip yıkayın. Domateslerden iki tanesini ve soğanları irice doğrayın. Sivri yeşil biberlerin sap ve çekirdeklerini ayırın. Biber, fasulye ve kabağı doğrayın. Kuşbaşı doğranmış lezita tavuk etlerini güvecin dibine yayın. Üzerine doğranmış sebzeleri ve ayıklanmış bamyaları yerleştirin. Sarımsakları ilave edin. Kalan domatesleri halka halka doğrayıp üzerine yerleştirin. Yağı sebzelerin üzerine dökün. Tuz ve sıcak suyu koyup üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180-200°C fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.







Fırında Buharda Pişmiş Tavuk ve Sebzeler



Malzemeler


  • 2 yarım kaşık sıvı yağ
  • 1 parça yağsız kemiksiz Lezita tavuk göğsü
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 adet limon
  • 1 diş sarımsak
  • 100 gr brokoli
  • 55 gr karnabahar
  • ½ yer elması
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 55 gr maydanoz


Hazırlanışı



Fırını önceden 220°C ısıtın. Lezita tavuk göğsünün üzerine az yağ sürün ve karabiber serpiştirin. Biraz limon sıkın ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. Lezita tavuğu alüminyum folyoya koyun ve etrafında buhar için hava alacak kadar boşluk bırakarak sarın. 15-20 dakika boyunca arzu ettiğiniz yumuşaklığa ulaşıncaya kadar buharda pişirin. Tavuğu fırından alın, bir tabağa koyun ve kalan suyun birazını üzerine dökün. Soyulmuş sebzeleri de tabağa ekleyin ve kalan yağı üzerine dökün. Soyulmuş sebzeleri de tabağa ekleyin ve kalan yağı üzerine koyun. Biraz daha karabiber serpin, yemeğin kalan suyunu tabağın üzerine dökün ve doğranmış maydanozla süsleyerek servis edin.



Tavuklu Mantarlı Patlıcan Sarma



Malzemeler


  • 3 adet kemer patlıcanı
  • 1 su bardağı mantar
  • 2 adet soğan
  • 200 gr light kaşar
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Çeyrek Lezita tavuk
  • 2 adet domates
  • Yarım bağ maydanoz
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber


Hazırlanışı



Patlıcanları alacalı olarak soyun, birer parmak kalınlığında boyuna dilimleyin ve üzerine tuzlu su serpiştirip 15 dakika bekleyin. Sonra bekletip elinizle sıkın. Tavaya yağın yarısını koyup patlıcanlar açık kahve oluncaya kadar kızarttıktan sonra sıcak sudan geçirerek yağından arındırın ve düz bir kaba koyun. Kalan yağın dörtte birini bir kaba koyup kızdırın soğanı sarımsağı ekleyerek soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Mantarı ardından kibrit çöpü gibi didiklenmiş Lezita tavuğu, karabiberi, tuzu koyup ateşten alın ve soğuduktan sonra maydanozu ekleyin. patlıcanları tek tek bir tepsinin içine yayın, her patlıcanın iç ucuna iç malzemeyi koyup sigara böreği gibi dolayıp, uçları aşağıya gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Tavanın içine kalan yağı koyup kızdırın. İçine tuz şeker katıp 1 dakika karıştırarak patlıcanları üzerine ekleyin. Sonra rendelenmiş light kaşar peynirini serpiştirip orta dereceli fırında 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.



IMG_3186

Piliç etinden balığa... Çeşit çeşit lezzet Lezita’da

Lezita, yemden damızlık yumurta ve civciv üretimine, sözleşmeli yetiştiricilikten et üretimine kadar tam bir entegrasyon içinde çalışan ABALIOĞLU Grubu’nun kalite, yenilikçilik ve güvenilirlik anlayışını yüzde 100 yansıtıyor. Hayatın lezzetine lezzet katmayı, insanların yaşam kalitesini yükseltirken, aynı zamanda hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan Lezita, taze piliç etinden pratik ürünlere, dana eti ile üretilen şarküteri ürünlerinden yumurtaya kadar tüm ürün kategorilerinde kaliteye, doğallığa ve lezzete odaklanıyor. Lezita ürün grupları, “Piliç Eti Grubu”, “İleri İşlenmiş Ürünler Grubu” , “Yumurta Grubu” ve “Balık” olmak üzere dört ana kategori altında toplanıyor.



IMG_3156

Lezita Piliç Eti Grubu ise kendi içinde, Bütün Piliç Ürünleri, But Ürünleri, Göğüs Ürünleri, Kanat Ürünleri, Soslu Taze ürünler ve Diğer (Sakatat) Ürünleri olmak üzere altı ayrı gruba ayrılıyor ve tüm gruplar genelinde 35 farklı çeşit ve lezzette ürün sunuluyor. Lezita İleri İşlenmiş Ürünler Grubu ise Taze/Donuk Pratik Ürünler ve Şarküteri Ürünleri Grubu olmak üzere kendi içinde iki bölüme ayrılıyor. Çıtır kaplamalı pratik ürünlerden köftelere, şarküteri ürünlerinden geleneksel döner ürünlerine kadar çeşit çeşit lezzetli seçenek, el değmeden üretilen tüketicilerin sofrasına ulaşıyor.



Lezita, Yumurta Grubu’nda son derece aktif bir marka. 1993’te Denizli’de faaliyete geçen Türkiye’nin en modern ve büyük kümeslerinde sofralık yumurta üretimi yapan Lezita, bugün yıllık 250 milyon adetlik üretimi ile sektörün üç büyük yumurta üreticisinden biri. 2013 yılında 350 milyon olması hedefleniyor. Sağlıklı taze ürünler ile ürün portföyünü her geçen gün çeşitlendiren Lezita, ürün yelpazesine balığı da ekledi. Yıllık 3.500 ton üretim kapasiteli ABALIOĞLU balık çiftliğindeki ilk hasat 2010 yılının yaz aylarında gerçekleştirilerek, Lezita markası ile sofralarda yerini almaya başladı. Balık işleme tesisisin devreye alınması ile beraber Lezita Paketli balık üretimine ve satışına başlanacak.



Piliç eti, fesleğen ve peynirin en lezzetli hali: Lezita Fesleğenli Peynirli Piliç Kroket

%100 piliç eti, yardımcı malzemeler ile karıştırılıp içine peynir ve fesleğen konulunca ve arkasından üzeri galeta unu ile kaplanınca ortaya çıkıyor çok lezzetli bir atıştırmalık. Piliç etinin lezzeti ve besleyiciliği, peynir ve fesleğenle birleştiğinde ortaya çıkan muhteşem lezzete bayılacaksınız. Kızgın fırında 180°C’de veya önceden ısıtılmış tercihen az yağlı tavada çevirerek 4 - 6 dakika ısıtabilir veya kızgın yağda 180°C’de 2 – 3 dakika kızartarak servise hazır hale getirebilirsiniz.



Acısını tane tane çıkarın

Lezita Acılı Piliç Taneleri, özellikle Çıtır Piliç Taneleri tutkunları ve acı sevenler için farklı bir seçenek sunuyor. Pratik, hemen hazırlanabilen ve günün her saatinde atıştırmaya uygun bu acılı piliç çerezleri, formunu korumak isteyen ve sağlıklı beslenmeyi amaçlayan herkesin ağzına layık!



Rakamlarla Lezita Fabrikası
  • Tesis Saatte 12.000 adet piliç kesim kapasitesine sahip.
  • Tesiste, yıllık 10.800 ton kapasite ile pratik ve şarküteri ürünleri üretiliyor.
  • 2011 yılının Ekim ayında üretime başlaması hedeflenen yeni tesis ile saatte 24.000 adet piliç eti kesilecek ve yılda 36.000 ton ileri işlenmiş ürün alınacak.


Lezita, “Önce helal, sonra afiyet olsun Türkiye” diyor

Gerek yurtdışı gerekse yurtiçindeki danışmanlardan destek alan Lezita’nın AR-GE birimi, dünyadaki gelişmelere paralel olarak, hayatı kolaylaştıran, pratik, sağlıklı, doğal ve lezzetli ürünler geliştirmek amacıyla yoğun çalışmalar yürütüyor.



Gıda Güvenliği de Lezita için en önemli konuların başında geliyor. Veteriner hekimler tarafından sağlık kontrolleri yapılıp, onaylanan piliçler ancak Lezita fabrikasından içeri girebiliyor. Fabrika girişinden sonra da gıda güvenliği uygulama çalışmaları titiz bir şekilde sürdürülerek, çeşitli aşamalardan, uluslararası yeterlilik testlerinden ve Lezita Laboratuarları’nda çalışan yetkili uzmanların analizlerinden geçen piliçler, ancak üretim bandına alınıyor.



Lezita’da tüm piliçler, İzmir Valiliği İl Müftülüğü ve Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği GİMDES’in onay verdiği ve uygun gördü şartlara uyularak, elle kesiliyor. Helal Gıda Sertifikası ile Lezita, “Önce helal, sonra afiyet olsun Türkiye” yaklaşımıyla, lezzetli piliçlerini sofraların bereketine sunuyor.





Lezita aynı zamanda, ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000: 2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve BRC Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikalarına sahip bir tesis olarak Lezita, A’dan Z’ye tüm ürünlerinin, bu sistemlerin gerektirdiği yürürlükler çerçevesinde uygulandığı ve güvenilir bir şekilde tüketiciye sunulduğunu belgeliyor.







ABALIOĞLU Grubu hakkında

ABALIOĞLU Grubu, 1969 yılında Denizli’de kurulan fabrikası ile ülkemizin ilk özel sektör yem kuruluşu olarak faaliyetlerine başlamıştır. Pazar lideri olduğu yem sektörünün yanı sıra tarım ve hayvancılık ve gıda sektörlerinde sürdürdüğü faaliyetleri ile sağlıklı gelişmesini ve öncü yatırımlarını sürdürmektedir. 2009 yılında 500 sanayi kuruluşu içinde ilk 100’e girerek 80. olmuştur. 2010 yılı gerçekleşen 750 milyon TL’lik cirosu ile yem sektörünün lideri olarak faaliyetlerini tam bir entegrasyon yaklaşımı çerçevesinde gıda sektörüne de taşıyan ABALIOĞLU, Lezita markası ile ülkemizin en büyük ve modern Et Entegre Tesisi’ni ülkemize kazandırmıştır. ABALIOĞLU Grubu, Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkıda bulunmak, sanayinin gelişimine destek olmak, sektörün çağdaş seviyeye ulaşmasına öncülük etmek, istihdamı artırmak ve gençlere güzel bir gelecek sunmak hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Daha ayrıntılı bilgi için: www.abalioglu.com



Lezita hakkında
Yem sektöründe Türkiye’nin ilk ve lider firması olan Abalıoğlu 2006 yılından bu yana, kırk yıllık sanayi ve girişimcilik tecrübesini gıda sektörüne Lezita markası ile taşımaktadır. Toplam 100.000 metre karelik alanı ile ülkemizin en büyük, üretimde geliştirilen en son teknolojilere sahip ve en hijyenik Et Entegre Tesislerinden biri olan Lezita, toplum sağlığındaki büyük sorumluluğunun bilinci ile,  sağlık ve hijyen kavramlarını yaşam felsefesi haline getirmiş ve üretim tesisinden pazarlama zincirlerine kadar her aşamada kaliteyi en üst seviyeye çıkartmıştır. Bu misyonla faaliyetlerini AB kriterleri doğrultusunda sürdüren Lezita’da bio güvenlik önlemleri her noktada en üst seviyede uygulanmakta ve Lezita sahip olduğu son teknolojilerle sektörde farklılık ve üstünlük yaratmaktadır. Daha ayrıntılı bilgi için: www.lezita.com.tr



29653_400863781266_543831266_4395791_4561100_n

Hiç yorum yok: