2 Temmuz 2011 Cumartesi

Lebeniye Çorbası

analı kızlı çorbası

Malzemeler:

300 gr. parça et
1 su bardağı nohut
400 gr. süzme yoğurt
2 yumurta
100 gr. un
250 gr. pirinç
125 gr. margarin
1,5 tatlı kaşığı nane
Yeteri kadar su

Hazırlanışı:

Bir gece önceden ıslatılmış olan nohut ve et tencereye konur. Üzerine biraz su ve tuz konarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerinde biriken köpükleri alınır, et ve nohut pişinceye kadar kaynatılır. Et ve nohut pişince içine pirinci ilave edilir, pirinçler iyice açılınca ateşten alınır. Diğer taraftan süzme yoğurda yumurta ve un ilave edilerek kısık ateş üzerinde iyice karıştırılır. Yoğurt ısınınca içine diğer tenceredeki malzemeler boşaltılır. Çorba iyice özleşinceye kadar pişirilir. Bir tavada yağ iyice kızdırılır, nane ile karıştırılarak yemeğin üzerine dökülür.Sıcak olarak servis edilir.Afiyet olsun..

2 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Ben bu çorbayı duyardım ama hiç denememiştim.Paylaşımınız için teşekkürler:)

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

bayılırım yoğurtlu çorbalara ellerine sağlık canım sevgiler