17 Mart 2010 Çarşamba

Antepfıstığı Kremalı Çikolatalı Glazür Kaplı Kedidili Pasta

Bu tarif nasıl ortaya çıktı?

Pizza hamuru yapıldı malzemeler koyuldu derken kayınvalidem aradı..Bizi bekliyorlarmış kahvaltıya :) Halbuki bende kahvaltılık malzemelerden oluşan pizza yapıyordum..

Doğru difrize yollandı pizza tepsim..

Akşam eve geldik karınlar acıktı hazırda sabahtan çoğu malzemelerini hazırladığım pizza vardı..Hemen fırına girdi eksikleri giderildi.. (Tarif yakında gelecek çok pratik oldu)

Ama bunu üzerine birde tatlı gider değil mi?

Kolay olmalı :))

Hemen kilerime baktım.. Migrostan adldığım İki renkli Kedidili Bisküvi,Dr.Oetker Çikolatalı antep Fıstıklılı Duo2 Puding,Dr.Oetker Siyah-Beyaz Çikolatalı Dekor Glazür,Dr.oetker Kremşanti Ve Süt gözüme ilişti..

Hemen girdim mutfağa..Ve Bu tarifle devam ettim :)

Malzemeler;

1 paket 2 renkli Kedidili Bisküvi
1 Paket Dr.oetker Antep Fıstıklı Çikolatalı Duo2 Puding
1 Paket Dr.Oetker Siyah-Beyaz Çikolatalı Glazür
1 Poşet Dr.Oetker Sade Kremşanti
500 ml.Süt

Islatmak İçin;

1 su bardağı kaynamış sıcak su
2 adet 3in1 Arada Nescafe

Hazırlanışı;

500 ml Süt ile Pudingimizin içinden çıkan kakaolu toz ayrılarak antep fıstıklı pudingimiz pişirilir.Karışım Daha sonra ikiye bölünür.Birinci kısmına 1 poşet kremşanti ilave edilir ve çırpılır.Diğer kısma ise paket içerisinden çıkan kakaolu karışım ilave edilerek biraz daha pişirilir.
Kedidili bisküviler 1 sıra olarak tepsiye dizilir.Nescafe ile su karışımı su ile ıslatılır.Üzerine antepfıstıklı kremşantili karışımın tamamı dökülür.Daha sonra üzerine kalan diğer kedidilleri yerleştirilir.Ve Aynı şekilde kedidili bisküvilerimiz kalan nescafe karışımı ile ıslatılır.Ardından kakaolu toz karışımla karıştırılmış kremamız dökülür.Üzerine yayılır.Dolapta pastamız biraz dinlendirilir.Dekorasyon için kullanacağımız siyah beyaz glazürümüz kaynamış suda suda arkalı önlü 5 dk bekletilir.Arkalı önlü diyorum çünkü 2 bölümden oluşuyor aksi taktirde 2.kısım erimiyor :)
Eriyen glazürümüzü soğumuş pastanın üzerine döküyoruz ve tekrar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.1-2 saat dinlendikten sonra servis ediyoruz.Afiyet Olsun..

15 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

şekerim çok çekici görünüyor :D

Saliha dedi ki...

nasıl canım cektı :( ellerıne saglık...

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Bir dilim de ben rica edeyim..
Ellerınıze sağlık afiyetler olsun bereketi ile..

Sevgilerle..

Unknown dedi ki...

Canım sabah sabah gözlerim yuvaların dan çıktı tam benlik bol çikolatalı ellerine sağlık kocaman öpüyorum...

Rakunt ideas dedi ki...

Artık her ne kadar tatlıyı kısmıi olarak hayatımdan çıkarsamda zaten pekde yoktu ama:))

Ellerine sağlık güzelm.Nefis bie görüntü lezzette öyledir eminim.Çok öptüm.Pazara az kaldı :))

umutluhayat dedi ki...

enfes,kedidilli tariflere bayılıyorum.şu andada ekrena yapıştım ellerinize sağlık

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bütün malzemelerim evde var mutlaka denemeliyim hem pratik hemde nefis görünüyor.Eline sağlık canım.Sevgiler.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Ne güzel bir tatlı olmuş.
Sevgiyle kal.

ZUHAL dedi ki...

Kedi dilli pastalara bayılırım canım.Ellerine sağlık.Sevgiyle kal.

kalpkurabiye dedi ki...

arasına biraz muz ve damla çikolata da eklersek kriz anların apratik çözümümüz biraz daha renklenir ne dersin tatlımm harika ellerine sağlık.

kemalpaşatatlısı.com dedi ki...

merhaba,
bir çırpıda bu güzel görüntüyü yaptığına göre çok beceriklisin demektir canım, zaten sitenden de belli oluyor, ellerine sağlık, sevgiler...

Adsız dedi ki...

çok değişik bir tatlı eline sağlık.

Federica Simoni dedi ki...

wow che delizia!!

emelce yemek dedi ki...

valla cok canim cekti.antep fistikli mmmhh.eline saglik

Örgü Çantası dedi ki...

Siz yaparsınızda güzel olmazmı.Elinize kolunuza sağlık