19 Mart 2010 Cuma

Taze İncir Reçeli


Taze İncir Reçeli nereden mi çıktı?

Yazdan kalma :))

Kayınvalidem her gidişimizde ağaçtan hem bana hem annemlere toplatıyordu.

O kadar çoktuki yemekle bitmiyordu..

Bende bazılarını Fırında taze incir tatlısı (arşivimde var)

Bazılarını pastalarda kullanmak üzere marmelat yaptım.

Yine bu incirlerden taze incir reçeli denedim..

İncir reçelini seven biri olarak gayet başarılı oldu..Tarifi ise yazdan bu zamana kaldı :) Anca kavonozumu açtım :) Buyrun Tarife...

Malzemeler;

1 kg.Taze olgun İncir
1 çay bardağı su
1 kg.Toz şeker
4-5 damla limon suyu

Hazırlanışı;

İncirlerin üzerine su ve toz şekeri döküp kısık ateşte 45 dakika kadar kaynatın ve limon suyunu ilave edin. Kısık ateşte biraz daha pişirip sıcakken temiz cam kavanoza koyun ve kapağını sıcakken kapatın.Ters çevirin (Kış için hazırladığım için vakumlansın istedim)
İstediğiniz zaman kahvaltılarda yada ekmek arası incir reçeli keyfi yapın..Afiyet Olsun :)

7 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Meloşum ellerine sağlık canım....

Unknown dedi ki...

Canım incir reçeline bayılırım banada
kaldımı ellerine sağlık kocaman öpüyo
rum...

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Taze inciri cok severim, receli de cok guzel olur. Ellerinize saglik!!

Nur Vural dedi ki...

Çok güzel görünüyor:)) Canım çekti hımmm...

SEvgilerimle

ümmühan dedi ki...

Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor

Nilgün Komar dedi ki...

ellerine sağlık.. bende çok severim..

rumma dedi ki...

Merhaba..

Bu güzel reçeli bende denemiştim, cidden harika oluyor ,üzerine bol ceviz ile tatlı olarakta tüketilebilir..:)

sevgiler