24 Kasım 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Ve Kıymalı Ispanak Yemeği



Ispanak Sezonunu açtı..
Sevdiğim sebzelerdendir ıspanak..Ispanakla yapılan herşeye pastaya böreğe bayılırım diyebilirim :)


Bu sezon 2.ıspanağımı pişirdim henüz..

1.si yukarıda gördüğünüz zeytinyağlı ıspanak..


2.side Kıymalı Ispanak Yemeği..


Aynı tarifle soğanı kavurduktan sonra 150 gr.Kıyma ekleyerek ve kavurarak salçasını ilave edip tarifin aynısını uygulayabilirsiniz..


Malzemeler:


1 kg.Kuzu Ispanak
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı dolusu Yonca Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Kotanyi Değirmen Karabiber Ve Tuz
2 bardak Su
Yonca Riviera Zeytinyağı


Hazırlanışı:


Soğanlar yemeklik doğranır ve Zeytinyağında kavrulur.(Kıyma ekleyecekseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz) Ardından salçamız ve biber salçamız ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.Üzerine İyice ayıklanmış ve iyice yıkanmış doğranmış ıspanaklarımız ilave edilir.
Daha sonra pirinç,bulgur ve baharatlar ve su katılarak tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Ispanaklar diriliği gidince yemek karıştırılır.Ve pişirmeye devam edilir.
Sıcak olarak servis edilir.Afiyet Olsun..

8 yorum:

FatmaCan dedi ki...

Bende bugün ıspanak pişirmeye karar vermiştim. Acaba kıymalısı nasıl oluyor dediğim anda yazını farketmem süper oldu :)

Unknown dedi ki...

normalde ıspanağı kavrulmuş veya salatasını tercih ediyorum. ama bu da yenmeye değer. ellerine sğlık.
sevgiler

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

fatmacan;

kıymalısı enfes oluyor desem :D

afiyet olsun

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Canım, kıymalı ıspanak hele de yoğurt ve pirinçle tam bir ana öğündür, yanına başka bir şey istemez. Yalnız kimya mühendisi bir yakınımdan aldığım bilgiyi aktarayım: Ispanağın kıymalı olanını, yapıldığı gün hatta sıcakken tüketiyorsun, çünkü ısıttığın zaman toksik yani zehirli bir madde açığa çıkıyormuş, çok zararlıymış. Haberin ola..Ellerine sağlık, sevgiler..

Evimin dekoratörü Esin dedi ki...

Ne pişirmeli derken ıspanak harika bir fikir oldu. Bulgurla denememiştim ama eminim harikadır, Ellerine Sağlık.

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

lezzetli somunlar bilgilendirme içiin teşekkürler:D

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

sırayla tariflerinizi inceliyorum...hepsi güzel ellerinize sağlık ...ben bu tarifteki yeşil yapraklı tabakları nereden aldınız onu merak ettim ...sevgiler...

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

çok uzun yıllardır var markası bavaria porselen