9 Mayıs 2012 Çarşamba

Baci Di Dama İtalyan Öpücüğü Kurabiyesi



Liz Franklinin 30 Kahve Saati Tarifleri Kitabından uyarlanmıştır..

Malzemeler:

200gr tereyağı (oda sıcaklığında )
200gr pudra şekeri
200gr Öğütülmüş fındık unu ( Arzu ederseniz 100 gr.badem unu 100 gr.fındık unu kullanabilirsiniz harika oluyor,sadece badem unu ilede deneyebilirsiniz )
200gr Un

Arası için :


100 gr.% 70 bitter çikolata
100 ml Sıvı Krema

Yada Ara Kreması için Liz Franklin Kolaylık istiyorsanız Nutella Öneriyor..

Hazırlanışı:


Öncelikle 170C fırında ısıtın.
Pürüzsüz kadar arada tereyağını ve şekeri çırpın. Karışımı sert bir hamur kıvamına gelinceye kadar öğütülmüş badem, fındık ve un karışımını ilave edin.. 40 adet fındıktan biraz daha büyük cevizden küçük yuvarlaklar yapın.Elinizle ortasına bastırarakYassılaştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizin.Fırına verin.Hafif Pembeleşene kadar, 10-15 dakika önceden 15  dakika pişirin.Zaten piştiğini üzerlerinin çatlamasından acıbadem kurabiyesi gibi olmasından anlayabilirsiniz.Fırından alın ve soğumaya bırakın.

Bu arada sıvı kremayı bir kaba alın içerisine parçalanmış bitter çikolataları ilave edin.ganaj bir krema olacaktır.Hafif kaynamaya başlayınca ve çikolata eriyince kremanın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Yada onun yerine nutellada kullabilirsiniz.
40 adet pişen kurabiyelerin aralarına kremayı sürün.Diğer bisküvi ile üzerini kapatın.Bu şekilde 20 adet kurabiye elde edeceksiniz..
Servis tabağına alın ve çay ve kahve yanında servis edin.Afiyet Olsun..

Not: Arzuya göre bu tarifi sadece fındık unu yada sadece badem unu ilede yapabilirsiniz..

2 yorum:

Hayatın Tatları dedi ki...

Bayıldım ismine çok güzel.denemek için not ediyorum. ellerinize sağlık

Hayatın Tatları dedi ki...

Bayıldım ismine çok güzel.denemek için not ediyorum. ellerinize sağlık