2 Mayıs 2012 Çarşamba

Doyuran Truff Pasta



Bu Nefis Doyuran Pasta Sizi Kendinizden alıcak...
Malzemeler:
6-7 dilim kakaolu kek (Pandispanyalarınızdan artmış kek parçalarını kullanabilirsiniz )
200 gr.Bitter Çikolata
200 gr.Süt Kreması ( Sıvı Krema )
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı dondurulmuş vişne
1 çay bardağı iri parça ceviz içi
Üzeri için:
Antep Fıstığı Tozu

Hazırlanışı:
Sıvı krema büyükçe bir cezveye alınır.İçerisine çikolatalar parçalanarak ilave edilir.
Ocağın üzerinde kısık ateşte karıştırılarak çikolatalar kremada eritilir.
Hafif fokurdamaya başlayınca ocağın altı kapatılır.
Kek parçaları bir kabın içerisine ufalanır.Üzerine damla çikolata,ceviz parçaları ve vişneler ilave edilir.
Daha sonra eritilmiş kremalı çikolatalı ganaj karışımı kek karışımının üzerine dökülür ve iyice karıştırılır.
Streç film serili cukur bir kaseye karışım boşaltılır.Üzeri streçle kapatılıp,buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirilir.
Ardından pastamız servis tabağına ters çevirilip,streç filmi kaldırılır.Üzerine antep fıstığı tozu serpilir.
Kahve ve çay yanında servis edilir..
Afiyet Olsun..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler.

Sonu garanti tarifler dedi ki...

çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.Sizi izlemeye aldım bana da beklerim sevgiler...