13 Mayıs 2012 Pazar

Yunanistan Kurabiyesi





MALZEMELER:

300 gr Tereyağı (oda sıcaklığında )
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
250 gr.İri kırılmış badem
Alabildiği kadar un ( Yavaş yavaş eklenecek,hamurun kıvamı sert olucak )
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu (çok koyulmayacak )

Üzeri için:
Bol Pudra Şekeri

HAZIRLANIŞI:
 Öncelikle tereyağı ve pudra şekerini mikserde çırpın.Ardından un ,vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.Unu azar azar ekleyin.Kıvamı biraz sert hamur olunca un koymayı bırakın.Çokta sert olmamasına dikkat edin.Ardından kırılmış bademleri ekleyin.
Hamuru yoğurma işlemi bittikten sonra dinlendirin.Hamuru merdaneyle 1 cm kalınlığında açın.Bir su bardağı yardımıyla hilal ay şeklinde kesin yada ay hilal şekilli bir kalıp ile kesin.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.Önceden ıstılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.Hafif esmerleşmesi yeterlidir.Fırından aldığınız kurabiyeleri ılınmaya bırakın.Ilıkken üzerine bolca pudra şekeri serpin.Cay ve kahve yanında servis edin.. Afiyet Olsun..

2 yorum:

berrin dedi ki...

yunanistanın bademli kurabiyesi meşhurdur mutlaka deneyeceğim bu tarifi paylaşımın için tşkrler..

berrin dedi ki...

yunanistanın bademli kurabiyesi meşhurdur mutlaka deneyeceğim bu tarifi paylaşımın için tşkrler..