6 Mayıs 2012 Pazar

Gerçek Browni Tarifi




Nefis Bir Tarif Daha…
Gerçek Browni Tarifi..
Bu Tarifte Kesinlikle Kabartma Tozu Ve Kakao Kullanılmıyor..
Gerçek Browni Lezzetine Erişmek İsteyenler Mutlaka Denesin…
Malzemeler:
4 Yumurta
250 gr bitter çikolata (ince doğranmış) ( %70 Kakao Olanlardan )
150 gr tereyağı
1 su bardağı toz  şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 çimdik tuz
1 paket Vanilya
1 ÇAy Bardağı İri Kırılmış Ceviz İçi
Üzeri İçin:
Hazır Çikolata Sos
Yada Evde Yapmak İsteyenler İçin:
1 çay bardağı file antep fıstığı yada Hindistan Cevizi
160 gr.Sütlü Çikolata ( Doğranmış )
Hazırlanışı:
Tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritelim. Biraz ılındıktan sonra şekeri ilave edelim.Çırpalım.Daha Sonra yumurtaları ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.Un,vanilya ve tuzu çok bu karışıma ekleyelim çok çırpmadan karıştıralım.En son kırılmış ceviz içlerini ilave edip karıştıralım.24 cm lik Fırın kabına yada düz bir kalıba boşaltıp ,biraz kalıbı tezgaha vurarak düzleyelim ve 180 derece önceden ısıtılmış olmak kaydıyla fırında 35 dakika pişirelim.Fırından alıp soğumaya bırakalım.Daha Sonra Dilimleyerek Üzerine Çikolata Sosu Koyarak Servis Tabağına Alıp,Buzdolabında Soğutalım.
2.Tercih olarak ki ben bunuda çok seviyorum üzeri için:
Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin ve çok az ılıtın. Ilınmış erimiş sütlü çikolatayı brownienin üzerine dökün. Üzerinede file antep fıstıkları serpip ve çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bekletelim.. 
Buzdolabından çıktıktan sonra soğuk olarak serpelim..
Afiyet Olsun..

6 yorum:

u.aydin dedi ki...

mmmmmhhhhh bence gercek olamaz bu harika olmus da ondan....sevgilerle ellerine saglik...

Unknown dedi ki...

Görüntü süper,eminim lezzet de öyledir.Ellerıne saglık.

www dedi ki...

Bol cikolatali olmasindan dolayi, tam bana gore bu tarif.. İcine kabartma tozu koyulmamasi da ilginc. Sanirim yumurtanin bol olmasindan... Gerci iyi bir brownienin cok kabarmasi da beklenmez zaten :) ellerinize saglik! Tarif yabanci bir siteden mi, yoksa size mi ait?

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

fEYZACIM TEŞEKKÜRLER KABARTMA TOZU KULLANILMIYOR ÇÜNKÜ ÇOK KABARMAMASI LAZIM BROWNİNİN.. TARİF BİR ÇOK YABANCI SİTEDEDE BENZER BELKİ ÖLÇÜLER FARKLI..
BEN BU TARİFİ BİR PASTACILIK WORKSHOPUNDA ALMIŞTIM

Şeker Tadında dedi ki...

GERÇEKTEN DE GERÇEK BİR BROVNİ
HARİKA

durutarifler dedi ki...

Bayılırım
Fotoda ne kadar nefis olduğu görünüyor
Ellerine sağlık
Sevgiler