10 Mayıs 2012 Perşembe

İspanyol Polvorones Kurabiyesi



İspanyolların özellikle noel zamanı yaptığı genelekselleşen ve ağızda dağılan içerisinde badem unu olan müthiş bir kurabiye Tarifi..

Malzemeler:
250 gr.Tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 bardak un
1 bardak badem unu
1 paket vanilya
1 Tatlı kaşığı Tarçın
Üzeri İçin:
Pudra Şekeri

Hazırlanışı:
Öncelikle bir tavada tereyağını eritin ,köpükler ve süt tortuları oluşacaktır.Bu nedenle tortuların dibe düşmesi için,5 dakika dinlendirin.Tereyağını süt kalıntılarından ve tortulardan temizlemek için süzgeçten geçirerek süzün.Ardından Derin bir kaseye süzdüğünüz tereyağının içerisine pudra şekerini ilave edin.Karıştırın.Ve biraz soğumayası için 20-30 dakika kadar karışımı buzdolabında bekletin.Bu sayede şeker ve yağ özleşecektir.Kıvam katılaşacaktır.Daha sonra katılaşan bu karışımı mikserle krema gibi olana kadar iyice çırpın.Ardından unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.Hemen ardından badem ununu ekleyin.Badem unu bulamassanız bademleri un gibi yapan robotunuz varsa kendinizde çekebilirsiniz.1 paket vanilyayı ve tarçını ekleyin.Hamuru artık yoğurabilirsiniz...
Yoğurduğunuz hamuru unlanmış bir tezgaha daire şeklinde açın.Kalınlığı 1 cm olucak hamurun..
Ardından bir bardak yada yuvarlak kalıp yardımıyla hamurdan daireler kesin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 15-20 dakika önceden ısıtılmış 170 derece fırında 12-15 dakika arasında pişirin.Hafif rengi dönecek kurabiyelerin.Fırından aldıktan sonra ılınmaya bırakın.Daha tam soğumadan ılıkken üzerine pudra şekeri serpin.Servis tabağına alın.Çay ve kahve yanına servis edin.. Afiyet Olsun..

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bayıldım nasıl güzel bir kurabiye....hemen yapmalıyım..ellerinize sağlık..sevgiler..

LeylaK dedi ki...

çoookk beğendimm :)