16 Temmuz 2009 Perşembe

Pirinçli Semizotu

Photobucket
Malzemeler:
1 bağ semizotu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç (bulgurda kullanılabilir)
3 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası


Üzeri İçin;
Arzuya Göre Sarımsaklı yada sarımsaksız yoğurt

Yapılışı:


  • Semizotunu yıkayıp temizleyin, fazla küçültmeden doğrayın, bir kenarda bekletin.Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın.

  • Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını da ekleyin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.

  • Semizotu suyunu bırakınca pirinci ekleyin. Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir. Pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın. Arzuya Göre yoğurt ile Servis Edebilirsiniz..Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: