13 Ağustos 2009 Perşembe

Fırın Sütlaç

Photobucket

Photobucket

Geçen Hafta Misafirlerimden Tam Not Alan Bir Fırın Sütlaç Tarifi..



6 Kişilik

Malzemeler;


1/2 bardak pirinç
4 su bardağı su
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı dolusu damla sakızı macunu (Olmasada Olur veya Vanilya)


Hazırlanışı;

Pirinç Kaynamış su ile birlikte suyunu çekene kadar haşlanır.Pirinç Suyunu Çekmeye Yakın 1 Litre Süt İlave edilir.Kaynatılmaya devam edilir.Ardından Varsa Damla Sakızı macunu ve Toz Şeker İlave Edilerek 10 dk.Daha pişirilir.

6 Güveç Kaseye Sütlaçlar pay edilir.Kaseler Fırın Tepsisine Yerleştirilir.Ve Tepsinin İçine Kaselerin yarısına gelecek kadar su konulur.Biraz sütlaçlar dinlendirilir kaymak tutması beklenilir ki fırında kabarmasın çok fazla..Daha sonra Fırına Verilir.180-200 derece arası Fırınınızın sadece üst ızgarası çalıştırılarak yaklaşık 45 dk sütlaçlarımızın üzeri kızarana kadar bekletilir.Daha sonra Fırından çıktıktan sonra ılınınca buzdolabında soğumaya bırakılır.Soğuk olarak servis Edilir.Afiyet Olsun..

Notlar;


  • Pirinç'in az olması ve sütlacın sulu olması sizi yanıltmasın çünkü fırın sütlaç fırında suyu ve sütü çekerek katılaşıyor.

  • Fırında tepsisine su koyulmasının sebebi sütlaçlarının dibinin ısınmaması ve yanmaması içindir.

  • Fırın Sütlaçlarımızı kızarma esnasında üzerlerine dikkat edelim.Bazı fırınlarda yada fırının bazı bölgelerinde daha fazla kızarma yada kızarmama gösterebilir.Bu durumlarda sütlaçlarınızı kızaran yada kızarmayanlarla yer yada yön değiştiriniz.

  • Genellikle çoğu tarifte yumurta bulunur.İçerisine ve üzerine katıralara fırına verilir.Ama yumurta sevmeyenler için denemiştir.Hiç bir lezzet ve kızarma farkı olmadan üzeri güzel bir şekilde kızarmaktadır.


Photobucket

1 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

ellerine sağlık Meloş'cumm..
Hemde toprak güveçte yapmışsın ki eminim tadı harikadır.

ellerine sağlık canım