31 Ağustos 2009 Pazartesi

Karnıyarık; Patlıcan,Kırmızıbiber Ve Kabak'tan..

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Alaca doğranmış patlıcan tuzlu suda 1 saat bekletilir ve 1 bardak sıvıyağda her tarafı kızartılır.Aynı yağda alaca soyulmuş kabak ve kırmızı biberde arzuya göre adet sayısı olarak kızartılır.10 küçük doğranmış arpacık soğan 5 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur,500 gr.kıyma eklenir kavrulur,daha sonra 1 büyük sivri biber,1 domates rendesi,1 tatlı kaşığı karabiber,pulbiber ve tuz eklenerek kavrulmaya devam edilir,1/2 demet maydanoz eklenir.Ocağın altı söndürülür.Patlıcanların,kırmızı biberin ve kabağın ortası yarılır..Derince ve yayvan olarak.İçine bolca kıymalı harçtan konulur.2 büyük domates püre haline getirilir ve kıymalı karnıyarıkların üzerine birazda tuz atarak sos olarak üzerini dökülür.En son üzerlerine biber konur.Daha sonra 1 yemek kaşığı salça,1 domates rendesi,biraz tuz ve sıvı yağ,2 bardak su ile sos yapılır ve tepsiye dizilmiş karnıyarıkların aralarına dökülür.180 derece fırına verilir.40 dk.daha pişirilir.Afiyet Olsun..

Photobucket

Photobucket

1 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Meloşcum mahfettin, birbirinden güzel tarifler, ellerine sağlık canım.
Tadıda eminim görüntüsü kadar güzeldir

sevgiler