16 Ocak 2012 Pazartesi

Antep Usulü Yağlı Köfte


Evet muhtesem bir tarif daha.. Antepli Komşum Duygu'ya ait nefis bir tarif..

MALZEMELER:

500 gr. kırık bulgur yada ince köftelik bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tane soğan
2 diş sarımsak
Maydanoz
Tuz ,karabiber,pulbiber
1/2 su bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:
Önce soğanlar ve sarımsaklar ince ince doğranır.Bir kabın içine önce kırık bulguru diğer yanınada soğan sarımsak tuz pulbiber ve karabiber salçalar eklenir.30 dakika kadar hepsi yoğurulur. Maydanoz eklenir.Daha sonra tavada yağ ısıtılır Karışımın üstünede ısıtılmış yağ dökülür biraz daha yoğurulup sıkılır . Afiyet Olsun..

1 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Günaydınlarcanım güzel bir hafta diliyorum bu tarif değişikmiş ama benim damak tadıma çok uyan bir tarif eline sağlık bunu en kısa zamanda deneyeceğim antep yemeklerine bayılırum. sevgiyle kal.