28 Ocak 2012 Cumartesi

Sevgililer Günü Pastası ( Kalp Pasta )



SEVGİLİ TAKİPCİLERİMDEN FATMA DAMYAN / SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN ÇOK GÜZEL BİR PASTA TARİFİ GÖNDERMİŞ.. KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYOR , TARİFLERİNİN DEVAMINI BEKLİYOR,MEMNUNİYETLE YAYINLIYORUM..
SİZİNDE  TARİFİNİZ TARİFREHBERİ.COM 'DA YAYINLANSIN İSTİYOR İSENİZ, TARİFE AİT NET ÇEKİLMİŞ BİR ADET FOTOĞRAF VE DETAYLI ANLATIMLI TARİFİNİZİ  degisiktatlar@gmail.com  E-MAİL ADRESİME YOLLAYABİLİRSİNİZ..
ŞİMDİ BU LEZZETLİ TARİFE GEÇELİM :))

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN KALP PASTA

Hazırlama Zamanı 30 dakika
Pişirme Zamanı 35 dakika
Kaç Kişilik 8-10

Malzemeler

  • Pandispanyası için:
  • 3 yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 çay bardağı soğuk su,
  • 4 çorba kaşığı tepeleme un,
  • 1 pkt kabartma tozu,
  • 1 pkt vanilya,
  • Kreması için:
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 3 çorbakaşığı şeker,
  • 1 çorba kaşığı un,
  • 1 çorba kaşığı nişasta,
  • 1 pkt vanilya,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • Arası için : Muz ve damla çikolata,
  • Keki ıslatmak için: 1 su bardağı süt,
  • Üzeri için:
  • 1 pkt sade krem şanti,
  • 1 su bardağı süt,
  • gıda boyası

Hazırlanışı

  • Öncelikle pandispanyasını hazırlayalım. Önemli bir püf noktası malzemelerin ortam sıcaklığında olması şart.
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Daha sonra suyu ekleyip çırpmaya devam edelim. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış KALP Şekilli kelepçeli kalıbımıza harcı dökelim.KALP ŞEKLİNDE KELEPÇENİZ YOK İSE NASIL YAPACAĞINIZIN TARİFİ AŞAĞIDA DETAYLI ANLATILMIŞTIR.. Önceden ılıtılmış fırınımızda 180 C' de yaklaşık 30 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişip pişmediğini de kürdanla kontrol edelim. Daha sonra pişen pandispanyayı soğuması için bekleyelim. Bu sırada kremasını hazırlayalım.
  • Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip tel çıpıcıyla sürekli karıştıralım. Ocakta kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Ilıması için bir kenarda bekletelim. Krema soğurken sıra geldi kekimize kalp şeklini vermeye. Ben de bir şablon vardı. ona göre kestim. Öncelikle temiz bir kağıt alalım. Kağıdımızı kekimizin boyutlarında keselim. Daha sonra üst kısımlarını kapl şeklinde kesip kalıbımızın üzerine yerleştirip pandispanyamızı kalp şeklinde keselim.
  • Kalp şeklini alan kekimizi bıçakla ikiye bölelim. İlk katı servis yapacağımız tabağa yerleştirelim. 1 su bardağı sütün yarısını keki ıslatmak için kullanalım. Daha sonra hazırladığımız kremayı üzerine eşit olarak sürelim. (kremadan biraz artıyor ) Daha sonra üzerine kestiğimiz muzları yerleştirelim ve damla çikolata serpiştirelim. 2. katı da üzerine kapatıp kalan süt ile onu da ıslatalım.
  • Pastamızın üst kreması için ise 1 su bardağı soğuk süt ile sade toz krem şantiyi mikserin yüksek hızında çırpalım. Kremanın yarısını pastamızın üzerine spatül yardımıyla sürelim. Kalan kısmına da çok az kırmızı gıda boyası ekleyip karıştıralım. Onu da sıkma torbasına alıp ucuna yıldız uç takıp şekil verelim.
  • Pastamızı servis etmeden önce 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
  • Afiyet Olsun.....


1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ilk yorum benden gelsin canim...Bende kalp kalibi almayi düsünüyorum sevgilier günü icin.

Cok güzel süslemissin ama...Ellerine saglik canim