9 Ocak 2012 Pazartesi

Karpuz Kurabiye

Malzemeler:
1 Türk kahve fincanı dolu dolu mısır nişastası
2 Su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr. tereyağı veya yumuşak margarin
gıda boyası
çekirdek için çikolata
2 çay kaşığı kabartma tozu
Bütün malzemeler yoğurulup homojen bir hamur yapılır. Hamurun 3/4 ü ne kırmızı boya,
kalan 1/4 üne yeşil boya katılıp renklendirilir. Sonra kırmızı olan hamur alın merdane 
şeklinde rulo yapılır. Ortalama streç film veya kağıt havlunun iç rulosu kadar kalınlıkta.
Yeşil olan hamur ise ince bir tabaka halinde açılır. Açılan hamurun uzun kenarına kırmızı
rulo hamur yatırılıp yeşil olan hamur buna dıştan sarılır. Fazla hamur kaldıysa bıçakla fazlası kesilir.

Sonra bu haliyle buzdolabında 30-40 dakika bekletilir. Kıçardıktan sonra Hamurdan ince dilimler 
kesilir. Oluşan yuvarlak dilimler ortadan ikiye bölünüp yarım ay şeklinde tepsiye dizilir. 
Çikolata parçalarından çekirdek yapılır. Fırına verilir. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.Afiyet Olsun..

5 yorum:

Unknown dedi ki...

çok ilginç olmuş canım ellerine sağlık

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Hakikaten farklı olmuş.Ellerinize sağlık:)

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim cok güzel bir kurabiye afiyetler olsun .

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerıne saglık.Bende bu kurabıyelerden yıyenımın yaş gününde yapmıştım, çocuklar için ideal olmuştu hayranlıkla kurabıyelerı seyretmişlerdi.

u.aydin dedi ki...

degisik bir tarif.ilk defa karpuz seklinde olana rastladim ama sik olmus.ellerine saglik.sevgilerle.