10 Ocak 2012 Salı

Susamlı İrmikli Kek



Malzemeler;
4 yumurta
1.5 bardak toz şeker
1 bardak sıvıyağ
1 bardak esmer un (arzu edilirse beyaz un)
1 bardak buğday nişastası
1/2 bardak irmik
1/2 bardak sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
15 adet kuru kayısı
Kalıbı yağlamak için margarin ve Susam
Tüm malzemeler resimdeki sıraya göre karıştırılır,homojen bir kıvama gelince kayısı ve sıcak su eklenir karıştırılır,Kalıbımız margarinle yağlanır ve her tarafına susam serpilir,Kek karışımımız kalıbımıza dökülür,180 derece fırında 45-50 dk pişirilir.Afiyet olsun..

6 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım kekin görüntüsü harika.
:)
yeşil çayımın yanına bir tane alabilirmiyim.:))))))

Unknown dedi ki...

değişik olmuş kek sever olarak denenmeli ellerine sağlık.

lezzettabağı dedi ki...

Merhabalar, öncelikle mutlu yıllar dilerim. verdiğiniz kek t5arifi çok farklı gerçektende . bunu not aldıum uygun zamanda denemk isterim. bu arada bir önceki postunuzda gittiğiniz mekanda çok hoş ve nezih bir yer İstanbula gittiğimde buraya uğrayıp o tatlardan denemeyi arzu ederim . Görüşmek üzere sevgiyle kalın.

Tarif diyarı dedi ki...

hııım çok güzel içinde kayısıda var:)olsada yesek ellerinize sağlık.Sevgiler

sibelyalcincom dedi ki...

Susamı kekte bende çok seviyorum ayrı bir lezzet veğriyor ellerinize sağlık:))

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Ellerinize sağlık:)