22 Ocak 2012 Pazar

Havuçlu Kestaneli Kış Pastası




Selamlar...
Yine harika bir tarifle karşınızdayım..
Bu sefer ki tarifim geçen aylarda sevgili arkadaşım Nirvana mutfakdoktoru'nun evinde gerçekleştirdiğimiz blogger kaynatma gününden bir tarif.. Sevgili Nirvana'nın evinde çok güzel ağırlandık. Bize enfes bir menü ve muhtesem bir pasta yapmıştı.. Şimdi sizlerle o tarifi paylaşıyoruz.. Biz bayıla bayıla yedik.. Umarım sizlerde beğenirsiniz..
Nirvana'nın blogununuda takip etmeyi unutmayın.. Kendisi Adana'lı ve muhteşem lezzetlere ev sahipliği yapıyor.. Benden Söylemesi :)))
Şimdi Tarife Geçelim...

Malzemeler:

*3 yumurta  
*1 su bardağı toz şeker 
* 2/3 su bardağı sıvıyağ
* 1 paket süt kreması
* 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
*1 tatlı kaşığı vanilya 
*1 paket kabartma tozu 
*2 su bardağı un 
*1 limon kabuğu
*yeterli miktarda ceviz,tuzsuz antep fıstıgı,fındık ve kus üzümü...


ara kreması için :
*1 paket vanilyalı hazır pasta kreması *300 ml soğuk süt 
*1-2 adet kestane şekeri


Yapılışı: 
1-Yumurta vanilya aroması limon kabuğu ve şeker mikserde 3 kat olana kadar çırpılır..
2- Sonra sıvıyağ ve krema eklenir düşük devirde biraz daha cırpılır.
3- Havuç rendesi eklenerek biraz daha cırpılır...Un ve kabartma tozuda bu karışıma yavas yavas eklenir tahta kasıkla karıstırılır en son kuruyemişler ve kuş üzümü eklenip yağlanıp unlanmış pandispanya kalıbına dökülür...180 derecede yaklasık 40-45 dakika pişirilir.
4-Krema tarife göre hazırlanır pişen kek ikiye bölünüp araya krema sürülür ve kestane şekerleri dizilir...Üst kek kapatılır...üzeri istendiği gibi süslenir...
Afiyet Olsun..


3 yorum:

u.aydin dedi ki...

enfes gorunuyor.nirvananin ellerine saglik.zaten takipteyim onu da.sana da tesekkurler bizlerle paylastigin icin.sevgilerle.

Unknown dedi ki...

valla gercektende degisik olmus ellerine saglik canim

vişnap dedi ki...

muhteşem güzel görünüyor ellerinize sağlık.