13 Mart 2012 Salı

Portakallı Muzlu Çiçek Tart





Malzemeler;






1 yumurta
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 paket sinangil kabartma tozu,
1 paket sinangil vanilya


2.5 su bardağı sinangil un


Kreması için;


2 bardak süt


1 adet Dr.Oetker Muz Aromalı Cremole






Üzeri İçin:2 adet portakal ( Kabuğu soyulmuş dilimli )
2 Adet Muz ( Dilimli )


Süslemek için:


Dondurulmuş Vişne


Kabuksuz Bütün Fındık Taneleri






Hazırlanışı:
Tüm Hamur malzemeleri sırasıyla çırpılır.Hamurun kıvamı yoğun bir yumuşak kulak memesinden daha yumuşak olucak. Daha sonra yoğurulan hamuru margarin ile yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. ve iyice yayılır.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirilir.Fırından çıkartıldıktan sonra soğumaya bırakılır.






Diğer yandan süt ile cremole çırpılır.Ben koyu bir kıvam elde etmek için paket üzerindeki süt ölçüsünden daha az kullandım.


Soğuyan kekin üzerine çırpılmış hazırlanmış cremole’nin hepsi sürülür.Üzerine Dilimlenmiş portakal ve muz dilimleri ile arzu edilen şekil verilir.Portakal Dilimlerinin ortasına süs amaçlı fındık taneleri yerleştirilir.Dondurulmuş vişne ilede süslenerek arzuya göre çiçek şekli verilir.1 kaç saat buzdolabında dinlendirilerek servis edilir.Afiyet Olsun..

2 yorum:

muhabbetsofrasi dedi ki...

tam meyve şöleni olmuş

eline sağlık olsun

muhabbetsofrasi dedi ki...

tam meyve şöleni olmuş

eline sağlık olsun