13 Mart 2012 Salı

Zeytinyağlı Yeşil Mercimek Yemeği






Bizim evde bu kış çok tükendi.. Malum yeşil mercimek bir protein deposu.. Et değerinde bir besin.. Bizim ev hali biraz koyu susuz sevdiği için pilav yanına ben biraz suyu az yapıyorum.Sizler arzunuza göre yapabilirsiniz...


Malzemeler:


500 gr. Yeşil Mercimek ( Akşamdan ıslatınız )


1 baş büyük kuru soğan


1 yemek kaşığı domates salçası varsa birazda biber salçası


Pişmeye Yakın : Pulbiber,Tuz,Karabiber ve Zeytinyağı






Hazırlanışı:


Önce mercimekler akşamdan ıslatılır.Ertesi gün mecimeğin kara suyunun çıkması için 1 taşım bol suda kaynatılır.Çok değil 1 taşım..


Daha sonra süzülür.


Soğanlar doğranır, az sıvıyağda kavrulur ve salçalar ilava edilir.


Ardından az haşlanmış mercimekler...


Üzerini 5 cm geçecek kadar su konulur.Kısık ateşte pişmeye bırakılır.


Pişmeye yakın karabiber,tuz ve pulbiber eklenir.


Birazda üzerine zeytinyağı gezdirilir.


Pilav yanına yada sade olmak üzere sıcak olarak servis edilir.


Özellikle yoğurt yanına çok yakışmakmaktadır..


Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: