4 Ekim 2010 Pazartesi

Selanik Kurabiyesi (Kavala)






Çok lezzetli kimi yerde şekli ay şeklinde yapılarak adına kavala kurabiyesi dedikleri benzer bir yöresel tarif..
Bu lezzet çay saatlerinizi lezzetlendirecek emin olun..

Malzemeler;


1 paket Hamur Kabartma Tozu
1 paket Şekerli Vanilin
200 gram Tereyağı

2.5 bardak Söke un
1 su bardağından 2 parmak eksik Pudra Şekeri
1 yumurta
100 gram Badem İçi



Hazırlanışı:

Derin bir Kaseye kabına unu ve kabartma tozunu eleyin. Başka bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını alın ve pudra şekeri ekleyip yumuşak bir karışım elde edinceye kadar çırpın. Elde ettiğiniz karışıma yumurtayı ve vanilyayı ekleyin. Bademleri de ilave edip iyice karıştırın. Unlu karışımı
 karışıma ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Daha sonradan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak
 şekillendirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kurabiyelerin üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.( Kızarmıyacak beyaz kalacak) Fırından çıkarıp ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyunca isterseniz pudra şekeri ile süsleyip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..

7 yorum:

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Bu kurabiyeyi Eyüp'te otururken aldığım bir yer vardı süperdi.Bunu denemek isterim.Kavala kurabiyesini çok severim.
Teşekkürler:)

Canan Demirbağ dedi ki...

Ayy ben bu kurabiyeye bayılırım:))süper gözüküyor canım ellerine sağlık.afiyetler olsun..

Fatoş Öztürk dedi ki...

Ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim.Sevgiler...

Unknown dedi ki...

ellerine saglık.

lezzet sarayı dedi ki...

hmmm nefis olmuş ellerine sağlık.

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık canımmm... enfes görünüyor...