28 Ağustos 2011 Pazar

Bayram'a Özel Tatlı Tarifleri - 5 / Saray Tatlısı



Yine Sevgili Gülsüm'e Ait Bir Tatlı Tarifi.. Bayram Tatlıları Konusunda bana verdiği tariflerinden ötürü çok teşekkür ederim...

SARAY TATLISININ TARİFİ

Malzemeleri:
5 Yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı Un
1 paket Vanilya
1 paket Kabartmatozu

Şerbeti icin:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı Su
1 tatli kaşığı Limonsuyu

Arası icin:
2 paket Kremşanti
1 buçuk su bardağı süt
1 Vanilya

Üzerine:
Hindistan Cevizi rendesi

Hazırlanışı:


Bir çırpma kabına yumurtalar kırılır.
Yumurtanın icine seker eklenir ve elle çırpılır (Bu tatlının özelliği hamuru elle çırpmaktır sakın mixer kullanmayınız).
Un, kabartmatozu ve vanilyayıda ekliyerek elle çırpmaya devam edin.
25-30 cm çapında bir fırın tepsisi hem yağlanıp hemde unlanır. Hamuru içine aktarılarak önceden
ısıtılmış 170 derecedeki fırında 20 dakika pişirilir. Pişen kek ılıyınca kek ortadan ikiye kesilir.
Tabanına vanilya ile çırpılmış kremşanti sürülür. Diğer katı üzerine eklenir. Diğer taraftan 2 bardak
şeker, 3 bardak su ve limonsuyunuda ekliyerek şerbeti kaynatılıp soğutulur. Kek ve şerbet ikiside
soğuyunca kekin üzerine şerbeti kaşık kaşık dökülür. Üzerine bol hindistan cevizi rendesi serpilir.Afiyet Olsun..
saray tatlısı

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Allahım bu kadar guzel tatlıyı bır arada görunce insan hangısını yapsın bılemıyor.Ellerıne saglık canım bu güzel tatlı için.

ESKİCİ KONTES dedi ki...

Fotoğraflarla ilgileniyorsanız belki benim blogumda ilginizi çekebilir diye düşündüm. bu arada tatlılar süper iyi bayramlar. http://eskicikontes.blogspot.com/

ESKİCİ KONTES dedi ki...

Tatlılarınız süper gözüküyor. sitenizde fotoğraflada ilgilendiğiniz yazıyor. belki benim bloğumlada ilgilenebilirsiniz diye düşündüm. iyi bayramlar. http://eskicikontes.blogspot.com/