25 Ağustos 2011 Perşembe

Ramazan'a Özel Tarifler - 20 / Karpuz Reçeli

Malzemeler:
1 kg. kadar kalın karpuz kabuğu
1,5 kg. tozşeker
1 limon suyu
 Hazırlanışı:
Karpuz kabuklarını yıkayıp yeşil kısımlarını ince soyduktan sonra beyaz kısmını üçgen şekillerde doğrayıp haşlayınız. Daha sonra karpuz kabuklarını kireç suyuna koyup yarım saat kadar beklettikten sonra 5-6 kez yıkayınız. 1,5 kg. tozşekeri bir tencereye koyup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyduktan sonra kıvamlı bir şurup hazırlayınız. Haşladığınız karpuz kabuklarını içine atıp 2-3 saat kadar kısık ateş üzerinde kaynatınız. Tencereyi
indirmenize yakın, 1 limon suyu da katıp 2-3 taşım daha kaynatınız. Sıcak olarak kuru kavanozlara boşaltıp soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapayınız. Serin bir yerde muhafaza ediniz. Gerektiği zaman servis yapın.Afiyet Olsun..

karpuz reçeli 1

Hiç yorum yok: